Tisztázatlan körülmények között

2022.09.04. 22:13

Lezuhant egy magánrepülőgép Lettország partjai előtt

Lezuhant egy magánrepülőgép vasárnap este Lettország partjai előtt - közölte a svéd TT hírügynökség a skandináv állam mentőszolgálatára hivatkozva.

Illusztráció

Forrás: dpa Picture-Alliance / AFP)

Fotó: Jan Woitas

Nem sokkal korábban a litván légierő közölte, hogy NATO-repülőgépeket riasztottak az észtországi Amari támaszpontról, hogy kísérjék a szeszélyesen haladó Cessna 551 típusú gépet a Balti-tenger felett. Ezt megelőzően spanyol, francia és német vadászgépek próbáltak sikertelenül kapcsolatot teremteni a géppel.

A FlightRadar24 internetes oldalon látható repülési adatok szerint az Ausztriában regisztrált könnyű repülőgép a spanyolországi Jerezből indult úticél megjelölése nélkül. A Bild című német lap úgy tudja, a gép Kölnbe tartott és a pilótán kívül három utasa volt. A felszállást követően a kabinban nyomásproblémákat jelentettek, majd az Ibériai félszigetet elhagyva megszakadt az összeköttetés a repülővel.

A gép kétszer is megfordult Párizs és Köln térségében, majd egyenesen a Balti-tenger felé indult áthaladva a Svédországhoz tartozó Gotland szigete felett. A nyomkövetési adatok szerint ezt követően gyorsan veszített sebességéből és magasságából.

Úgy értesültünk, hogy a gép a tengerbe zuhant északnyugatra a lettországi Ventspils településtől. A repülő eltűnt a radarernyőkről 

- közölte a svéd mentőszolgálat. A NATO-pilótákra hivatkozva hozzátette azt is, hogy a Cessna pilótafülkéjében, de kabinjában sem láttak senkit.

A litván légierő helikoptert indított a szerencsétlenség helyszínére.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában