Felháborító közöny

2022.09.03. 17:29

Magyar Nemzeti Médiaszövetség: cinkos, aki néma

Az Elkxrtuk című film egyik plakátja

Forrás: Facebook/Elkxrtuk

Felszólítjuk a baloldali médiumokat, hogy ne tegyenek különbséget alkotó és alkotó között, tudósításaikban legalább ezúttal próbálják meg nem elhallgatni az igazságot és álljanak ki a nyilvánvaló cenzúra ellen 

– jelentette ki a Magyar Nemzeti Médiaszövetség (MNMSZ) a Magyar Nemzethez eljuttatott közleményében, amelyben szomorúan állapítja meg, hogy a liberális oldalon végleg a kettős mérce vált uralkodóvá.

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség felháborítónak tartja azt a közönyt, amellyel a mainstream média szemléli azt a tényt, hogy Magyarországon egy fikciós filmalkotást bíróságon támadnak meg állítólagos személyiségijog-sérülés miatt, miközben ugyanez a baloldali sajtó teljes arzenáljával felhördülne a művészi szabadság eltiprása és a cenzúra ellen, ha a köreikben akár csak hasonló támadás érne egy alkotást.

Leszögezték: az MNMSZ mindig is kiállt a véleménynyilvánítás szabadsága mellett. 

Elutasítottuk, hogy politikusok hivatásukat gyakorló újságírókat munkájuk elvesztésével fenyegetnek meg. Kiálltunk azon kollégák mellett, akiket bármilyen okból halállistára tettek, és szolidaritásunkat fejeztük ki azokkal, akik a liberális véleményterror elharapózása miatt kényszerültek megválni munkahelyüktől. Szövetségünk ugyanígy kiáll a művészi szabadság biztosítása mellett, és határozottan elutasítjuk a cenzúrát

 – jelentették ki.

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség közleményében arra reagált, hogy csütörtökön megkezdődött az a személyiségi jogi per, amelyet Hann Endre, a Medián közvélemény-kutató cég vezetője indított az Elkxrtuk című fimet jegyző Megafilm Kft. ellen.

Ahogyan arra a Magyar Nemzet rámutatott, a Soros-szervezetként is számontartott Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), az Amnesty International magyarországi szervezete és a Helsinki Bizottság – a baloldalon a szabadság- és emberi jogok élharcosaiként számontartott szervezetek – is hallgatnak a sajtó-, illetve szólásszabadságot érintő kérdésben.

Borítókép: Az Elkxrtuk című film egyik plakátja (Fotó: Facebook/Elkxrtuk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában