Sajátos munkamorál

2022.09.23. 17:53

Márki-Zay arra kéri az ellenzéki pártok képviselőit, ne dolgozzanak

A bukott miniszterelnök-jelölt a rokonáért vállalt szolidaritásból szólítja fel az ellenzéki pártok képviselőit a bojkottra.

Márki-Zay Péter

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Felkérem az ellenzéki pártokat a parlamenti munka bojkottjára

 – fordult különös közleményével a sajtó képviselőihez Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalma (MMM) – írja a Magyar Nemzet
A bukott miniszterelnök-jelölt Hadházy Ákos esetére hivatkozva szólítja fel az országgyűlési képviselőket arra, hogy függesszék fel a parlamenti munkát. 

A zuglói képviselő május óta nem tette le az esküt, az Országgyűlés Házbizottságának szerdai ülésén pedig Kövér László házelnök arról tájékoztatta a résztvevőket: Hadházy Ákos továbbra sem kap erre lehetőséget.

Ahogyan arról korábban az Origó tájékoztatott: Hadházy Ákos négy évvel ezelőtt is később tette le az esküt, de fizetésének felvétele érdekében mégis letette, és minden juttatással együtt nagyjából hatvanmillió forintot kapott úgy, hogy csupán kétszer jelent meg az országgyűlésben. 

Az MMM felhívása azért is nehezen értelmezhető, mert Márki-Zay mozgalmának nincsenek országgyűlési képviselői, a levélben azonban így fogalmaznak: 

Tisztelt Pártvezetők és Frakcióvezetők! Tegyünk együtt a demokráciáért, tegyenek a jogállamiság felé egy lépést azzal, hogy amíg Hadházy Ákos nem teheti le az esküt, addig felfüggesztik a parlamenti munkát. 

Felkérem az esküt tett ellenzéki parlamenti képviselőket, hogy ne asszisztáljanak tovább a Kövér László és a Fidesz által diktált szabályokhoz, amíg Hadházy Ákos, a zuglóiak által megválasztott, egyéni mandátumot nyert képviselőtársuk nem tudja megkezdeni a munkáját

– áll a közleményben.

A szolidaritással egyébként Márki-Zay nemcsak politikustársát, hanem ahogyan azt Hadházy korábbi nyilatkozata alátámasztja, a rokonát is támogatja: az ATV Start című műsorában árulta el a volt LMP-s politikus, hogy hódmezővásárhelyi származású, és a város jelenlegi független polgármestere, Márki-Zay Péter  harmad-unokatestvére.

A teljes cikk ITT olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában