Álláspont

2022.09.07. 10:07

Morawiecki: a lehető legszorosabban együtt kívánok működni a magyarokkal

Újabb interjút adott a lengyel elnök, részletesen kifejtve véleményét hazánkról és a V4-ről – írja a Mandiner.

Orbán Viktor kormányfő (j) és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő kezet fog a V4-Dél-Korea-csúcstalálkozó előtti V4-es egyeztetésen Budapesten, a Várkert Bazárban 2021. november 4-én

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Fischer Zoltán

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök interjút adott a lengyel salon24 lapnak. A beszélgetésben több dologra kitért a politikus, többek közt a Magyarországgal való kapcsolatára és a V4 csoportra is – szúrta ki a Mandiner. Az újságíró azon kérdésére, hogy ha ő lenne Magyarország miniszterelnöke, elmenne-e Moszkvába, hogy végső búcsút vegyen Mihail Gorbacsovtól, azt válaszolta Morawiecki:

Nem tudom, mit tennék, ha én lennék Magyarország miniszterelnöke, mert Magyarország az Magyarország, Lengyelország pedig Lengyelország.

A magyar–lengyel kapcsolatokról szólva elmondta: habár ő biztosan nem menne Moszkvába, „a lengyel és a magyar álláspontok közötti összhang nagyon nagy, ezért a visegrádi csoporton belül a lehető legszorosabban együtt kívánok működni minden, a térségünket érintő kérdésben”.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában