Kitüntetés

2022.09.26. 11:00

Novák Katalin videós összefoglalóval idézte fel találkozását dr. Edith Eva Egerrel

A köztársasági elnök múlt heti egyesült államokbeli látogatásán magas rangú állami kitüntetést adott át a magyar születésű, zsidó származású Edith Eva Egernek.

Dr. Edith Eger átveszi Novák Katalintól a Magyar Érdemrend Középkeresztje kitüntetést

Forrás: Facebook/Novák Katalin

Az államfő San Diegó-i otthonában kereste fel Edith Eger, azaz Éger Edit írót, pszichológust, holokauszttúlélőt. 

Novák Katalin a Magyar Érdemrend Középkeresztje kitüntetést adta át a 95 éves terapeutának, aki a poszttraumás stressz szindróma kezelésében szerzett hírnevet.

Éger Editet a saját, háborús időkben szerzett traumája okozta szenvedés enyhítésének szándéka indította el a pszichológusi pályán. A náci koncentrációs táborban megélt időszakról szól A döntés című, 2017-ben megjelent visszaemlékezés-kötete, amely a The New York Times és a The Sunday Times sikerlistáján szerepelt. Második könyve Ajándék – 12 lecke, hogy miként menthetjük meg az életünket címen 2020-ban jelent meg. Éger Edit a közmédiának adott nyilatkozatában elmondta, hogy a „magyar szív és lélek mindig élni fog, sokáig”, és hozzátette, hogy ő mindig amíg csak él, magyar lesz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában