Reagálás az EP-vitára

2022.09.14. 19:02

Szánthó Miklós: a szankciópárti baloldal képviselői mesedélutánon adnak randevút egymásnak

Az Alapjogokért Központ főigazgatója reagált a mai EP-vitára.

Mint fogalmazott: 

tízmilliók fizetik a hibás döntések árát, ám eközben a szankciópárti magyar és európai baloldal európai parlamenti képviselői a magyar jogállamisági helyzetről szóló mesedélutánon adnak randevút egymásnak.

"Fikciós mesedélutánt szerveztek szerdán az Európai Parlamentben. Volt már ilyen. Tavares, Sargentini, és most a szintén méltán ismeretlen Gwendolin képviselő-asszony kezdeményezésére. A szerdai ülésnapon kongó padsorok, lézengő képviselők látványa fogadta azokat, akik belenéztek az egyre unalmasabb és érdektelenebb felszólalásba" – írta.

Szánthó Miklós kijelentette : Gwendolin Delbos-Corfield francia, baloldali képviselő a Sargentinitől megörökölt, súlyos tévedéseket, esetenként rágalmakat is tartalmazó, az Európai Parlament plenáris ülésén előadott jogállamisági jelentésével ideológiai természetű konfliktust kíván szítani a magyar kormány és az Európai Bizottság között.

Mint írta, 

"a nemzetközi, a nyílt társadalom eszméinek elkötelezett baloldal, és magyarországi ágenseik is pontosan tudják: a tét azért nagy, mert ha képesek ideológiai éket verni a megegyezésre törekvő magyar kormány, és a szintén kompromisszum-késznek tűnő Európai Bizottság közé, akkor végre a nemzetközi baloldal megbüntetheti az általuk nem szívlelt nemzeti-konzervatív és keresztény politikát folytató Orbán-kormányt. 

A tét az, hogy az Európai Parlament szélsőségesen baloldali része képes-e nyomást helyezni a Bizottságra."

A nemzetközi és magyar baloldal - fejtette ki Szánthó Miklós - akkor él ezzel a nyomásgyakorlással, amikor az EU szomszédságában dúló háború miatt minden eddiginél nagyobb szükség lenne az összefogásra és a béketeremtés melletti közös kiállásra. Az uniós intézményeknek tehát jelen helyzetben a megalapozatlan vádakkal tarkított ideológiai viták helyett inkább a béke megteremtéséért kellene erőfeszítéseket tenniük.

Azonban a nemzetközi baloldal nem így gondolkodik: 

új Tavaresek és új Sargentinik új mesedélutánokat szerveznek Brüsszelben, ahelyett, hogy a fékevesztett energiaár-emelkedés és inflációs sokk megfékezéséért dolgoznának.

 Megtehetik, mert az Európai Parlament baloldali képviselői többmilliós fizetéseikkel meg sem érzik azt az áremelkedést, amit az európai polgárok, családok és vállalkozások egyként nyögnek – jelentette ki Szánthó Miklós.

Mint írta, Corfield képviselőasszony szerint öt képviselőcsoport dolgozott együtt a jelentésen, amely – saját elmondása szerint – az intelligenciájukról tesz tanúbizonyságot. Az tehát látható, a nemzetközi baloldal nincs híján az önbizalomnak, és saját munkájukat oly' nagyra tartják, hogy nem feledkeznek meg annak dicséretéről sem. A képviselő-asszony fikciós jelentése megállapítja például, hogy Magyarország államformája immár nem demokratikus, hanem - érdemes hátradőlni a karosszékben -, választásos önkényuralom. Teszi annak ellenére ezt a megállapítást, hogy a 2018-as, majd 2022-es országgyűlési választásokat is külföldről érkező választási megfigyelők vizsgálódásai mellett bonyolították le. Na de a nemzetközi baloldal figyelmét a tények sosem zavarják össze - tette hozzá.

Hozzátette, Corfield vádként hozta fel továbbá, hogy Magyarországon az LMBTI közösség jogai egyre csak csökkennek, szinte már putyini magasságokba emelkedik az a jogszabályokkal körülbástyázott elnyomás, amit a magyar parlament végez. Végül azt is hangoztatta, hogy a magyar kormány számára a nők ellenségnek számítanak, annak ellenére, hogy a hölgyek ma Magyarországon a 2010 óta tartó családbarát politika kiemelt kedvezményezettjei.

A jelentés vitáján a fiatal generációt képviselni kívánó momentumos Cseh Katalin, és a magát büszke magyar családapának valló Ujhelyi István, a Magyar Szocialista Párt "hazafija" is kiemelte, írta Szánthó Miklós, hogy jár a magyar társadalomnak az európai uniós forrás, ennek ellenére azonban megszavazzák a Magyarországot elítélő brüsszeli jelentést. Jól látszik tehát, hogy egy tőről metszett baloldali akkor a legveszélyesebb, ha kedveskedni próbál a magyaroknak.

A jelen háborúval és gazdasági válsággal terhelt időszakában a magyar baloldal a külföldről érkező működési finanszírozásért cserébe ismételten áruba bocsátja a magyar embereket, a magyarok érdekeit, és a szankciópárti nemzetközi baloldal mellé állva, az ő érveiket harsogják. 

Holott ha valamikor, akkor az ideológiai túlkapások helyett ma együttműködésére, az uniós egység megteremtésére lenne szükség a béke mielőbbi elérése és az energiaárak, valamint az infláció letörése érdekében – jelentette ki a főigazgató. 

Szánthó Miklós kifejtette: mind a magyar, mind a nemzetközi baloldalnak tudomásul kellene vennie, hogy a demokrácia nem csak az, amit az európai baloldal annak vél, hanem tiszteletben kellene tartaniuk minden tagállami döntést, amennyiben az az európai - esetünkben: a magyar - választópolgárok által megválasztott, legitim felhatalmazással rendelkező, törvényes és tiszta választások által kerültek a vezetők kormányra, mint ahogyan jelen esetben az Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel és kormányával történt, legutóbb is.

A főigazgató szerint 

a magyarországi baloldalnak azt is érdemes lenne az eszébe vésnie, és a szívébe helyeznie, hogy az sem lehet véletlen, hogy egyre nagyobb arányban utasítják el őket és politikájukat a magyarok.

 Ennek talán az az egyik oka, hogy alkatilag képtelenek a magyar emberek és a magyar érdekek mellé állni, ehelyett mindig a nemzetközi és globalista erők mellett teszik le a garast, és a magyarok ezt pontosan látják és érzékelik. A magyaroknak mára zsigeri élménye, hogy a magyarországi baloldalra nem számíthatnak, még a legnehezebb helyzetben sem.

Emlékeztetett, hogy az Európai Parlament plenáris ülése holnap (csütörtökön) szavaz a fikciós elemeket bőven tartalmazó, ideológiai pamfletről. 

Ennek egyetlen célja az, hogy megfossza a magyar embereket a nekik járó uniós forrásoktól, mely többek között a pedagógusbéremelés és az egészségügyi dolgozók fizetésemelésének a fedezetéül is szolgálna. Azzal, hogy a hazai baloldal képviselői ismételten a nemzetközi baloldal járomába hajtották fejüket, és csütörtökön megszavazzák a hazug Gwendolin-jelentést, a pedagógusokat és az egészségügyi dolgozók érdekeivel szemben cselekszenek.

"Lelkük rajta, csüggedni azonban mégsem érdemes. Hol van már Rui Tavares, a nagy jelentéstevő? Na és Judith Sargentini, a másik nagy sztárjuk? Az Európai Parlamentben biztosan nincsenek. Ők ugyanis egyciklusos képviselők. Mi pedig - ahogy Wass Albert írta -, maradunk. Míg a magyar választók bíznak a nemzeti-keresztény Orbán-kormányban, és szavazataikkal felhatalmazzák a cselekvésre, addig az folytatni fogja országépítő és nemzetgyarapító munkáját, akárhány fikciós mesedélutánon keresztül is szórakoztatja magát a nemzetközi, jól fizetett baloldal az Európai Parlamentben" - zárta bejegyzését az Alapjogokért Központ főigazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában