Kérdőjelek

2022.10.27. 07:55

A Panama-aktákban is felbukkan a Szegiben lévő Gyurcsány–Bajnai-féle hálózat kulcsfigurája

A DatAdat Professional Kft. tisztségviselőjeként és a DK-közeli álhírportál, az Ezalényeg kiadójának üzlettársaként is felbukkanó Molnár István az offshore-botrányban szereplő egyik cég magyarországi képviselője.

Bajnai Gordon az Együtt-PM eredményváróján beszél Budapesten, egy Dob utcai szórakozóhelyen az európai parlamenti választás napján, 2014. május 25-én

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Továbbra sem világos, hogy miért a háromszáz lelket számláló Szegiben működő irodára bízta a könyvelési feladatokat a Bajnai Gordonhoz kötődő DatAdat és az Ezalényeget kiadó Oraculum 2020 Kft., mint ahogyan az sem, hogy miért ugyanitt van a Gyurcsány Ferenc vezette DK EP-képviselőinek a kifizetőhelye – írja a Magyar Nemzet.

A kérdőjelek számát csak szaporítja, hogy pontosan miért vonták be Bajnaiék a datadatos cégháló tulajdonosi körébe azt a Molnár Istvánt, aki az Ezalényeg kiadójának tulajdonosával is közös vállalkozásban szerepel, ráadásul összefüggésbe hozható a Panama-akták néven elhíresült offshore-botránnyal is.

Molnár István amellett, hogy a DatAdat Professional Kft. és a szintén Bajnaihoz köthető Datalyze Research Kft. társtulajdonosa, a cégnyilvántartás szerint további nyolc vállalkozásban is érdekelt különböző formában. Érdekes adalék, hogy Molnár Istvánnak a hivatalosan a Dohány utcában működő ügyvédi irodájának címére további több mint húsz cég volt, illetve van bejegyezve.

Ezek egyike a Sea Manager LTD fióktelepe, amely gibraltári cég képviseletére Molnár István jogosult hazánkban. Az Index egy idén márciusi cikke szerint ez a vállalat szövevényes offshore kötődései révén a Panama-iratok-botrányban is érintett volt.

Az Index következtetése szerint tehát Molnár István szerepvállalása által Bajnai Gordonék DatAdat-cégcsoportja mögött olyan, a Panama-akták offshore-botrányban érintett üzleti körök is állhatnak, amelyek arra szakosodtak, hogy elrejtsék bizonyos cégek finanszírozói hátterét.

A teljes cikket itt olvashatja el

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában