Apró demonstráció

2022.10.23. 18:10

Dobrevék és a Soros-szervezetek rátelepedtek a tanártüntetésre

Az utcára hívta az embereket az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulóján Dobrev Klára. Hivatalosan a tanárok mellett tüntetnek, de sokatmondó, hogy Gyurcsányné mindent elkövet, hogy Magyarország ne kapja meg Brüsszelben azokat a pénzeket, amelyekből a tanárok béremelését ki lehet fizetni – adta hírül az Origo. A Mandiner arról ír, hogy Dobrevék és a DK rátelepedtek a tanártüntetésre, a Magyar Nemzet szerint a "Szolidaritási tüntetés a tanárainkért" címmel szervezett megmozdulásra azonnal rácsatlakoztak baloldali politikusok és Soros-szervezetek.

Dobrev Klára a tüntetésen

Forrás: Deák Dániel Facebook-oldala

Október 23-án azt is meg kell említeni, hogy 2006-ban Gyurcsány gumilövedékkel lövetett a demonstrálókra – írja az Origo.

Apró megjegyzés, a mostani a 2006-os szemkilövetés tizenhatodik évfordulója egyébként – emlékeztet a Mandiner cikke, amely élőben követi az eseményeket. 

A portál arról ír, hogy a tüntetés hivatalos szervezői az ADOM Diákmozgalom és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete Dobrev felszólítására mozgósítottak rá.  Az esemény egyébként két részből áll: egy közös vonulásból a Kálvin térről a Műegyetem rakpartra, majd a Műegyetem előtt különféle beszédek és koncertekből. 

A helyszínen nincsenek sokan – az alacsony létszám, a helyszínen levő Deák Dániel, a XXI. Század Intézet elemzője szerint, nem meglepő. 

A DK és Momentum mellett elment a tüntetésre/koncertezésre Perintfalvi Rita is. Ugyanúgy jelezte részvételét Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke és Tordai Bence is. Fekete-Győr András egyenesen leszögezte, hogy „végeláthatatlanul sokan vagyunk” – számol be a Mandiner.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a "Szolidaritási tüntetés a tanárainkért" címmel október 23-ra szervezett megmozdulásra azonnal rácsatlakoztak baloldali politikusok és Soros-szervezetek is. 

Az Amnesty International nevű Soros-szervezet sárga mellényes tagjai úgy viselkednek, mintha ők szervezték volna a tüntetést, koordinálják az embereket, hogy ki merre menjen. A rendezvény egy politikai nagygyűlés minden külső jegyével rendelkezik, azt kiabálják, hogy "szabad ország, szabad oktatás", a tanárok béremeléséről nem sok szó esik – olvasható a Magyar Nemzet cikkében. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában