Változást akarnak

2022.10.27. 09:06

Élőlánccal álltak ki a tanárok mellett Budapesten

A Nagykörút vonalán alakult élőlánccal a tanárok mellett tüntettek a résztvevők.

Az oktatás fejlesztéséért, a pedagógusok megbecsüléséért szervezett, a "Diákok a tanárokért" Facebook-csoport által jegyzett demonstráció résztvevői Budapesten a Szent István téren 2022. szeptember 2-án

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Az élőláncokkal a tanárok mellett tüntetnek a résztvevők. Reggel 8 körül a Nagykörút vonalán alakult az élőlánc. A szervezők szerint egy hosszú lánccá szerveznék össze a tüntetőket.

Az Egyesült Diákfront, a noÁr, a PDSZ, a PSZ és a Tanítanék Mozgalom reggel fél nyolckor a Margit hídnál találkoztak a csütörtöki élőláncot megelőzően. Közleményük szerint „az elmúlt egy hónap világosan megmutatta, hogy a hatalom megtorpant a tiltakozások láttán, miközben a szolidaritás változatos megnyilvánulásait látjuk a pedagógusok, szülők és diákok körében”.

A tájékoztatón Molnár Áron színész, a noÁr mozgalom alapítója közölte, a polgári engedetlenség az új sztrájk, és szerinte már nem csak a tanárok ügye a polgári engedetlenség, ehhez csatlakozniuk kell más ágazatok dolgozóinak is, például az egészségügyi dolgozóknak is.

A teljes cikket itt olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában