Fontos a nemzeti konzultáció

2022.10.10. 06:21

Európa az elmúlt évtizedek legsúlyosabb energiaválságát éli

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Magyar Nemzetnek adott interjút, melyben a nemzeti konzultációról, a baloldalhoz külföldről érkező kampánytámogatásokról, valamint a Demokratikus Koalíció árnyékkormányáról is beszélt.

Dömötör Csaba szerint a baloldal a valósággal vív harcot

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Bach Máté

Dömötör Csaba a Magyar Nemzetnek adott interjúban kifejtette, a nemzeti konzultáció azért fontos, mert Európa az elmúlt évtizedek legsúlyosabb energiaválságát éli át. Úgy fogalmazott, ez az élet minden területén negatív nyomot hagy, legyen szó a fűtésről, a gazdaság működéséről vagy éppen az élelmiszerárakról. 

"A válságot csak részben lehet a háború kitörésével magyarázni. Épp ennyire oka az a vakvágányos brüsszeli politika, amely az európai állampolgárok és az európai gazdaság érdekeit másodlagosnak tekinti. A választás idején még arról volt szó a brüsszeli tárgyalótermekben, hogy a szankciók nem terjednek ki az energiára. Aztán júniusban ezt felülírták, annak minden következményével. Ez épp elég ok arra, hogy megkérdezzük erről a magyarok véleményét" - mondta.

A mostani vitát a migrációs vitához hasonlította. Elmondta, Brüsszelben akkor is tagadták a betelepítési tervek létét, "majd azt mondták, nem lesz kötelező, aztán csak felkúszott a napirendre". Hangsúlyozta: a konzultációkra és népszavazásra volt szükség ahhoz, hogy ne tudják Magyarországra erőltetni, azóta sem tudták bevezetni. 

"Ha sok százezer ember egy irányba fejezi ki akaratát, annak van ereje. Ezt várjuk a mostani konzultációtól is"

- fogalmazott.

Dömötör Csaba a hazánknak járó uniós forrásokkal kapcsolatos tárgyalásokról úgy nyilatkozott, az Európai Bizottsággal jó ideje konstruktív légkörben zajlanak a tárgyalások. 

"Ugyanakkor az is jól látszik, hogy az Európai Parlament nem szeretne megállapodást, fontosabbak neki az ideológiai szempontok. Azért az Euró­pai Bizottság konkrét kérései sem mentesek az abszurd motívumoktól" - mondta. Kiemelte: Lengyelországgal a bizottság már tavasszal megállapodott, ennek ellenére nem kaptak még egy euró­centet sem.

Márki-Zay Péter és a baloldal amerikai kampányfinanszírozása kapcsán úgy értékelt, bár Márki-Zay több száz millióról beszélt, a mostani kampány esetén kétmilliárdos támogatás érkezett. 

"A legfontosabb ebben az, hogy a törvények értelmében tilos a pártokat külföldről támogatni" 

- jegyezte meg.

Az államtitkár a parlament őszi ülésszaka kapcsán úgy vélte, a legtanulságosabb talán az, hogy a baloldal hogyan vív elszánt harcot a valósággal. 

A teljes interjú ide kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában