Kétszínűség

2022.10.24. 11:50

Gyurcsányné tüntetni hívja az embereket, miközben Brüsszelben a magyarok pénze ellen küzd

Dobrev Klára az EU-s pénzek visszatartásával mindent megtesz azért, hogy a pedagógusok ne kaphassák meg a fizetésemelést, miközben tüntetésre hívott mindenkit október 23-án, azt hazudva, hogy a tanárokért teszi - hívja fel a figyelmet az Origo.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselője, a párt árnyék-miniszterelnöke beszédet mond az árnyékkormánya tagjainak bemutatásán a budapesti Off Kultúrszövőgyár Rendezvényközpontban tartott sajtótájékoztatón 2022. szeptember 19-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Anikó

Gyurcsányné európai parlamenti képviselőként azért harcol, hogy Magyarországon káosz legyen. Évek óta azért lobbizik Brüsszelben, hogy egy fillér uniós forrást se kapjunk. Ezzel visszatartják a tanárok pénzét is, ugyanis azzal lehetne megvalósítani a béremeléseket - írja az Origo.

A portál kiemeli: 

nemrég a kormány átfogó pedagógus-béremelést jelentett be, tehát, semmi sem indokolja a tüntetést.

Az Origo cikkében bemutatja, hogy az évek folyamán Gyurcsányné hogyan harcolt a Magyarországnak járó források folyósításának az akadályozásáért.

Kezdetben még EP-képviselővé választása előtt azt mondta, hogy

"barátokat és szövetségeseket gyűjtve meg kell teremteni annak a lehetőségét, hogy a pénzek jelentős része a kormányt kikerülve, független uniós testületek döntése alapján, közvetlenül menjen önkormányzathoz, civil szervezetekhez, vagy például a Magyar Tudományos Akadémiához".

Gyurcsányné az Európai Parlamentben 2019-ben a következőket mondta:

"a korrupció visszaszorítása érdekében az Európai Uniótól kapott támogatásokat a jövőben ne a magyar kormányzat, hanem független európai intézmény ossza ki és felügyelje".

2020 májusában így nyilatkozott:

"végre el kell fogadni azokat a szabályokat, melyek az antidemokratikus kormányokat kizárják az uniós források felhasználásából".

Majd pedig 2021 februárjában a bukott miniszterelnök felesége a következőkről értekezett:

"mai felszólalásomban azt kértem az Európai Bizottságtól, hogy az ilyen kormányok helyett a pénzt inkább adják közvetlenül az önkormányzatnak és civil szervezetnek".

2021 júliusában kijelentette:

"amíg Orbán Viktor és kormánya ezt a politikát folytatja, azaz, amíg Orbán Viktornak hívják Magyarország miniszterelnökét, egy fillér európai uniós támogatás nem fog érkezni az Orbán-kormány által szétosztható keretekből".

2021 decemberében pedig azt mondta, hogy

"végre olyan következménye lesz a magyar kormány demokratikus értékeinket romboló politikájának, ami igazán fájni fog Orbánnak: ha nincs jogállam, nem lesznek uniós források sem. Macron elnökkel folytatott megbeszélésünk után bátran kijelenthetjük, hogy a francia soros elnökség alatt bevezetik a jogállamisági mechanizmust".

Idén júliusban Gyurcsány Ferenc felesége levelet küldött az Európai Parlamentnek, amelyben hamis állításokat és rágalmakat fogalmaz meg. A levelében azt követeli, hogy továbbra se kapjuk meg a nekünk járó forrásokat és fejlesztési pénzeket.

Mint látható, minden lehetséges módon próbálja akadályozni azt, hogy megszülessen a megállapodás Magyarország és az Európai Bizottság között.

A kormány a nyáron bejelentette az oktatásban dolgozók bérének emelését - a diplomás átlagbér 80 százalékához kívánja igazítani azt –, azonban ennek finanszírozása EU-s források nélkül nem megvalósítható.

A Magyarország elleni támadással ezután sem áltt le Gyurcsány felesége hanem október 21-én újabb fejleményekről számolt be az országunk elleni harcban.

"Orbán Viktor nem jogállamot, hanem a jogállam látszatát szeretné elérni, hogy ugyanott folytathassa, ahol abbahagyta. Ez nem történhet meg, így a támogatások nem érkezhetnek Magyarországra, mert nem fognak végül eljutni azokhoz, akiknek szánták"
– jelentette ki videójában Gyurcsány Ferenc felesége.

Továbbá közölte, hogy huszonöt európai ország nagykövetségének vezetőivel egyeztetett a jogállamisági eljárásról és az uniós pénzekről.

A Fidesz szerint Gyurcsányné  gyakorlatilag bevallotta, hogy már nemcsak a színfalak mögött áskálódik Magyarország ellen, hanem nyíltan roadshow-zik azért, hogy hazánk ne kapja meg az uniós forrásokat és ismét ők kerülhessenek hatalomra.

A teljes cikk ide kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában