Tiltakozás

2022.10.06. 10:57

Médiaszövetség: a szabad véleménynyilvánítás nem párosulhat erőszakkal

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség közleményében elítéli, hogy a tegnap esti pedagógustüntetésen atrocitás érte a helyszínről tudósító Hír TV riporterét.

Munkáját végezte a Hír Tv tudósítója, Móna Márk, amikor lelökték az emelvényről

Forrás: Hír Tv

A szabad véleménynyilvánítás nem párosulhat erőszakkal – ezzel a címmel adott ki közleményt a Magyar Nemzeti Médiaszövetség, melyben felszólaltak a Hír TV riporterét ért méltatlan atrocitás ellen – írja a Magyar Nemzet.

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség elítéli azt a támadást, amely a Hír TV munkáját végző riporterét érte a pedagógustüntetésen. Felszólítjuk a baloldali sajtóorgánumokat és a MÚOSZ-t, hogy emeljék fel szavukat a megengedhetetlen atrocitás ellen

 – írták a kommünikében. 

Szövetségünk felhívja a figyelmet, hogy a szabad véleménynyilvánítás nem párosulhat erőszakkal és nem sértheti a sajtószabadságot. Megengedhetetlennek tartjuk, hogy ma Magyarországon bárki hivatását gyakorló újságírókat inzultáljon. Felszólítjuk a baloldali médiumokat és szakmai szervezeteket, hogy álljanak ki a sajtószabadság biztosítása mellett, ne hallgassanak az esetről és ítéljék el a történteket 

– fogalmaztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában