FKF-botrány

2022.10.13. 07:27

Nem tetszik a szemétszállítóknak, hogy az ellenőreik is pluszpénzt kapnak

Korábban épp a megfigyelők tevékenységét sérelmezték a kukások.

A főváros becsődölt a hulladékelszállítás gondjaival

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Mirkó István

Az FKF Zrt.-nél a fizetésemelések elmaradása mellett nagy botrányt okozott az is, hogy egyes munkavállalók azt a megbízást kapták, figyeljék meg a szemétszállítókat, miként végzik a munkájukat. Információk szerint most ezek a dolgozók is megkapják az egyszeri pluszjuttatást a Karácsony Gergely-féle fővárosi vezetés döntése értelmében. 

A múlt heti sztrájk alkalmával a szemétszállítók többek között azt is sérelmezték, hogy a Hulladékgazdálkodási Divízió az övékénél magasabb bérezéssel vett fel olyan, jórészt nyugállományú rendőröket ellenőrnek, akik személyautóval követik a szemétszállító autót, és azt figyelik, kapnak-e kenőpénzt a hulladékszállítók és be van-e jelentve az a kuka, amelyet kiürítenek – írja a Magyar Nemzet.

Múlt hét csütörtök este állapodott meg a Budapesti Közművek és a munkavállalók képviselete a fővárosi hulladékszállítási közszolgáltatás újraindításáról, miután előtte három napig nem szállították el a szemetet a fővárosban. A megállapodásban szerepel többek között az is, hogy a hulladékgazdálkodási és a köztisztasági közszolgáltatásban dolgozók, illetve az azokat közvetlenül kiszolgáló területek dolgozói egyszeri, bruttó kétszázezer forint összegű rendkívüli rezsitámogatást kapnak. Emellett a Budapesti Közművek minden nem vezető beosztású dolgozója részére bruttó 120 ezer forint karácsonyi jutalmat fizet 2022 decemberében.

Rosszul érinti a fővárosi szemétszállítókat, hogy azt a többletforrást, amiért csak ők sztrájkoltak, a fővárosi cégeknél is megkapják a dolgozók 

– tudta meg a Magyar Nemzet belső információkból.

A teljes cikk ide kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában