Jövőkép

2022.10.28. 12:14

Tarlós István: végeláthatatlan perek jöhetnek

Karácsony fantomadója súlyos konfliktusokat okozhat – írja a Magyar Nemzet.

Tarlós István

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A Fővárosi Közgyűlés baloldali többsége által szerdán elfogadott úgynevezett fantomadó végeláthatatlan pereket eredményezhet Tarlós István szerint. A Karácsony Gergely által jegyzett jogszabály kapcsán a volt főpolgármester úgy látja, sokkal szélesebb kört érinthet az új fővárosi sarc, ami még nehezebb helyzetbe hozhat vállalkozásokat.

Korábban a lakóingatlanokról és ötszázmilliós értékhatárról volt szó. Ezt úgy látszik, közben módosították, gazdasági társaságokra és egyéb nagy értékű ingatlanokra is kiterjesztették. Amiről most a városvezetők beszélnek, az tulajdonképpen értékalapú adó, ami eleve véleményes, de ki fogja megállapítani az értékeket, amelyek ráadásul állandóan változhatnak?

Az az elképzelés, hogy a tulajdonossal becsültetik fel, kezelhetetlen. Még az sem biztos, hogy a tulajdonost értékbecslésre kényszeríthetik. Ebből még sok-sok végeláthatatlan per keletkezhet

– reagált a Magyar Nemzetnek Tarlós István annak kapcsán, hogy a Fővárosi Közgyűlés szerdán elfogadta a fantomadóként is ismert új közterhet. A korábbi főpolgármester szerint az új adónem, amit a főváros vet ki, és most még csak a Margit-szigetre érvényes, számos kérdést nyitva hagy.

A teljes cikket ITT olvashatja el. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában