Elemzés

2022.11.14. 11:59

A magyar dollárbaloldal teljesen elvesztette önállóságát, külföldről irányítják

Gyurcsányék a többi baloldali pártot akarják tönkretenni, erről szól a nevetséges árnyékkormányuk is – mondta az Origónak Rotyis Bálint, a Nézőpont Intézet elemzője.

Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, Németh Angéla újpalotai polgármesterjelölt és Kunhalmi Ágnes MSZP-s országgyűlési képviselő, választmány elnök (b-j) az ellenzék XV. kerületi kampányzáró rendezvényén 2019. október 12-én

Fotó: Balogh Zoltán

Gyurcsány azért hozta létre az árnyékkormányát, hogy a többi baloldali formációt eltüntesse a politikai térfélről – mondta el az Origónak adott interjúban Rotyis Bálint. A Nézőpont Intézet elemzője szerint Gyurcsány Ferenc szép lassan beolvaszthatja a baloldali törpepártokat, immáron azzal a biztos tudattal, hogy az amerikai támogatók nem fogják ebben a szándékában megakadályozni. Rotyis Bálint beszélt még arról, miért nincs esély arra, hogy az MSZP-ből kilépett Ujhelyi István a DK-hoz menjen, valamint mi az oka annak, hogy miközben teljesen hidegen hagyja az általuk vezetett Budapest leépülése, a főpolgármester tanácsadója álomvillát vásárolt magának az amerikai Connecticutban.

A Metropol értesülései szerint az amerikai milliárdosok – és a Soros-birodalom – egyik kedvenc helyén, New Yorktól autóval alig 50 percre, Connecticutban vett magának álomvillát a magyar „dollárbaloldalt” amerikai pénzből finanszírozó és irányító Korányi Dávid. Karácsony Gergely tanácsadójának luxusélete hogyan hathat a főváros baloldali vezetésének megítélésére és a magyar baloldal helyzetére?

Világosan látszik, hogy Budapest erőforrásait a jelenlegi baloldali vezetés nem arra használja fel, hogy a budapesti lakosokat képviselje, illetve életüket segítse, hanem

valójában politikai ugródeszkaként és kifizetőhelyként tekintenek a fővárosra.

Ideig-óráig ugyan lehet úgy tenni, mintha Budapestet vezetné bárki is, de az idő előrehaladtával egyre világosabbá vált, hogy

Budapest sorsa senkit sem érdekel a baloldalon.

A baloldali politikusok és tanácsadók saját pozíciójukat arra használják fel, hogy a megszerzett erőforrásokat átcsoportosítsák abba a politikai közösségbe, ahová tartoznak. Annak, hogy Budapest gazdátlanná vált, már meg is jelentek a nyilvánvaló jelei. A Fidesz–KDNP jelöltjei az időközi választásokon sorra nyerik vissza a kerületi mandátumokat, hisz a budapestiek számára is világos, hogy a baloldalt teljesen hidegen hagyja Budapest leépülése.

A teljes cikk ITT érhető el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában