Külföldi befolyás

2022.11.11. 15:54

Egy percben a dollárbaloldalról: a legnagyobb botrány a rendszerváltás óta (videó)

Példátlan választási botrány, a rendszerváltás óta eltelt időszak egyik legnagyobb külföldi beavatkozási kísérlete – akár így is minősíthető az az akció, amelynek keretében az Egyesült Államokból majdnem kétmilliárd (vagyis kétezer millió) forinttal támogatták ismeretlenek a magyar baloldalt az idei választási kampány idején. A Magyar Nemzet összefoglalta, mit kell tudni a dollárbaloldal botrányáról.

Márki-Zay Péter kampányzárója Hódmezővásárhelyen 2022. március 31-én

Forrás: Délmagyarország

Fotó: Kuklis István

A lap most egyperces videóban foglalta össze, mit lehet tudni eddig dollárbaloldalról. A csokorba gyűjtött nyilatkozatokból, hivatalos és más adatokból kiderül, hogy egyes amerikai demokrata körök miként garantáltak a hazai baloldalnak a pénz mellett technológiai támogatást és kampányolási ismereteket, stratégiát is az április választások előtt.

A jelek szerint megdöbbentő tengerentúli erő mozdult meg az Orbán-kormány megbuktatásáért.

Az amerikai törekvést kiszolgáló hazai szereplők között Bajnai Gordon volt kormányfő és Márki-Zay Péter azóta elbukott miniszterelnök-jelölt is felbukkan.

Az amerikai pénz útját pedig az a Korányi Dávid egyengette, aki jelenleg Karácsony Gergely városházi tanácsadója, korábban Bajnai Gordont látta el tanácsokkal, s egyébként igen jó kapcsolatot ápol a Soros Györgyhöz köthető globális hálózattal.

A Magyar Nemzet videóösszeállításában szereplő információk, összefüggések egy Magyarország szuverenitását súlyosan sértő külföldi próbálkozásról árulkodnak. A részletek világossá teszik, miért is vizsgálódik az ügyben a magyar titkosszolgálat, a rendőrség és az adóhivatal.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában