Nőgyalázás

2022.11.24. 10:50

Egymilliárd forintot kapott a baloldali Ezalenyeg.hu az Action for Democracytól

Korányi Dávid (b) és Karácsony Gergely főpolgármester

Forrás: Facebook/Karácsony Gergely

Szerdán kiderült, hogy az eddig ismert összegnél jóval több, hárommilliárd forintnyi amerikai támogatás érkezett a baloldal választási kampányába az Action for Democracy nevű szervezeten keresztül. A Nemzeti Információs Központ állítása szerint egyértelmű kapcsolatok mutathatók ki az Action for Democracy és az Egyesült Államok kormányzata között – olvasható a Mandiner cikkében.

Fontos részlet, hogy az Oraculum 2020 Kft. is kapott egymilliárd forintot az amerikai szervezettől. Az Oraculum 2020 Kft. az Ezalényeg.hu balos portál kiadója. A cégről azt érdemes még tudni, hogy a tulajdonosa ifj. Páva Zoltán, aki korábban a Gyurcsány és Bajnai kormányok tanácsadója volt. 

Az Ezalényeg.hu hazugságok terjesztése miatt például Gulyás Gergellyel szemben már pert is vesztett

 

„Cukor az élet, csak meg kell tanulni sz*pni” – ezzel a felvezetéssel osztotta meg a közösségi médiában az Ezalényeg a Rácz Zsófia akkori helyettes államtitkárt lejárató cikkét még 2020. március 4-én. 

 

Az Action for Democracy nevű szervezetet egyébként Korányi Dávid vezeti, aki korábban Bajnai Gordon egykori miniszterelnök tanácsadója és államtitkára volt, de dolgozott Karácsony Gergely városdiplomáciai tanácsadójaként is.

A Mandiner levélben fordult szervezethez, valamint a tanácsadó testület tagjaihoz. Megkérdezték, ők tanácsolták-e az Ezalényeg.hu-t kiadó cég támogatását, tudtak-e arról, hogy milyen cikkek jelennek meg az oldalon, összeegyeztethető-e a támogatás a gyűlölet elleni missziójukkal, független médiának tartják-e a portált, valamint konkrétan hogyan kommentálják, miként értelmezik ezt a bejegyzést egy fiatal női politikus kapcsán. 

A teljes cikk ITT érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában