Elhibázott szankciók

2022.11.22. 17:07

Fidesz: Gyurcsányékkal se rezsicsökkentés, se földgáz nem lenne

Gyurcsányékkal se rezsicsökkentés, se földgáz nem lenne, a baloldal már rég bevezetett volna mindenféle energiaszankciót, amivel tönkretették volna a gazdaságot és a magyar családokat – közölte a Fidesz kedden az MTI-vel.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke (k), mellette felesége, Dobrev Klára

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A párt arra reagált, hogy Varju László (DK) úgy nyilatkozott, pártja közérdekű adatigénylést nyújt be és perelni fog azért, hogy megtudja, mennyiért kapja Magyarország a gázt az oroszoktól.

A Fidesz közleményében kiemelték: az energiaválságot és az áremelkedéseket a baloldal által is erőltetett szankciók okozzák, de ők ebben a helyzetben is rendíthetetlenül támogatják a szankciókat. Úgy látszik, „a külföldi támogatásoknak meg volt az ára” – fogalmazott.

A Fidesz–KDNP szerint ezért is fontos, hogy „minél többen töltsük ki a nemzeti konzultációt, mutassuk meg a dollárbaloldalnak és Brüsszelnek, hogy nem kérünk az elhibázott szankciókból!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában