Adományozás

2022.11.21. 13:09

Mélyszegénységben élő gyermekeknek gyűjtenek a Diplomata Jótékonysági Vásáron

Az eseményt idén 11. alkalommal rendezik meg Budapesten számos ország budapesti nagykövetsége összefogásában.

Marokkó standja a Budapesti Diplomata Házastársak (DSB) egyesületének jótékonysági karácsonyi vásárán az InterContinental Budapest szállodában 2019. november 24-én

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Mélyszegénységben élő gyermekeknek és a Heim Pál Gyermekkórháznak is gyűjtenek idén a Diplomata Jótékonysági Vásáron vasárnap az InterContinental Budapest hotelben.

Az eseményen több mint 30 ország nemzeti és tematikus standján különleges emlék- és kézműves tárgyakat, divatcikkeket, valamint nemzeti ételspecialitásokat és termékeket vásárolhatnak a látogatók vasárnap, a Budapesti Diplomata Házastársak Szervezete (Diplomatic Spouses of Budapest - DSB) rendezésében - áll a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Diplomata Jótékonysági Vásárt (Diplomatic Charity Fair 2022) az idén 11. alkalommal rendezik meg Budapesten számos ország budapesti nagykövetsége összefogásában. A nemzeti ajándéktárgyak, kézműves termékek, különleges tárgyak és ételspecialitások lehetővé teszik, hogy a látogatók "egy nap alatt világszerte vásároljanak" - emelik ki a közleményben.

A vásár védnöke Szijjártó-Nagy Szilvia, a magyar külgazdasági és külügyminiszter felesége. A jótékonysági vásáron számos ország Budapestre akkreditált nagykövete részt vesz. A látogatókat a nagykövetségek kulturális produkciói szórakoztatják, a hagyományos tombolasorsoláson pedig értékes díjakat lehet nyerni.

Az idei Diplomata Jótékonysági Vásár teljes bevételét szervezők a halmozottan és enyhén fogyatékos gyermekek és fiatalok lakhatását és foglalkoztatását segítő Tovább Élni Egyesület; a mélyszegénységben élő roma családok gyermekeit támogató Bizsu Közösségi tér és a Heim Pál Gyermekkórház számára ajánlják fel.

A Diplomata Jótékonysági Vásárt vasárnap 10 és 16 óra között rendezik meg az InterContinental Budapest hotelben - áll a közleményben.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában