Beavatkozik a magyar belpolitikába

2022.11.21. 10:06

Ő Joe Biden embere, akit a dollárbaloldal irányítására küldtek Magyarországra

Az új amerikai nagykövet legfőbb célja hazánkban, hogy folyamatosan ellenőrizze a több milliárd forintos kampánytámogatást kapó dollárbaloldalt – számolt be róla az Origo. Joe Biden embere korábban magához rendelt két magyar bírót is, hogy többek között így próbálja befolyásolni a magyar belpolitikát. David Pressman a szabadon működő magyarországi újságokat is megtámadta, végül a HírTV tette nevetségessé a túlmozgásos áldiplomatát.

David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok új budapesti nagykövete az érkezése után tartott sajtótájékoztatón a Liszt Ferenc-repülőtéren 2022. szeptember 2-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Az elmúlt hónapokban folyamatosan támadta a negyedszerre kétharmaddal megválasztott jobboldali kormányt David Pressman újdonsült magyarországi amerikai nagykövet. Az Origo cikke bemutatja, miért viselkedik így.

Joe Biden embere 

Joe Biden amerikai elnök májusban jelentette be, hogy David Pressmant szánja a budapesti nagykövetség élére, jelöltségét júliusban hagyta jóvá a szenátus. A diplomata augusztus 8-án tett hivatali esküt az Egyesült Államok magyarországi nagyköveteként. 

Pressman, a hollywoodi celebek ügyvédje egyértelműen Joe Biden embere. 

Már azelőtt felrúgta a diplomáciai protokollt, hogy kiutazott volna a célállomására, Budapestre. Mint azt a meghallgatásán elmondta, eufemizmusnak tartja azt, ha valaki hanyatló demokráciáról beszél hazánkkal kapcsolatban, „hiszen az leplezi a sajtószabadság leépítése, az igazságszolgáltatás befolyásolása mögött meghúzódó szándékosságot” írta korábban a Kontra. 

A nyíltan diktatúrát kiáltó, valamint Magyarországot a meghallgatáson később a gyermekvédelmi törvény kapcsán burkoltan lehomofóbozó nagykövetjelölt ezután még tovább ment, amikor kifejtette, hogy „a civil szervezetek ki vannak szorítva a demokratikus folyamatokból, ezért szükségük lesz az amerikai nagykövetség támogatására”.

Biden budapesti kinevezettje hivatásos provokátor

Pressmannal kapcsolatban a The European Conservative szerzője, Shea Bradley-Farrell – aki a híres amerikai Counterpoint Institute vezetője, és májusban a CPAC Hungaryn is felszólalt – emlékeztetett:

Pressman 2022. június 23-i meghallgatásán tett nyilatkozata úgy tűnik, hogy szándékosan rosszul jellemzi az emberi jogok, a médiaszabadság és a jogállamiság helyzetét Magyarországon.

Hozzátette: Pressman elfogult kijelentései megdöbbentő módon sértik a magyar népet és a nemrég megválasztott kormányt, amennyiben egy adott ország diplomáciát kíván folytatni egy NATO-szövetségessel. „Magyarország egy parlamentáris rendszerű köztársaság; 2022 áprilisában a magyar választók immár negyedszerre egymás után bizalmat szavaztak Orbán Viktor miniszterelnöknek és a Fidesz vezette pártszövetségnek. Ráadásul a konzervatív pártlista több szavazatot kapott a magyar választóktól, mint bármely más párt Magyarország történetében. Ennyit Pressman totalitarizmusra vonatkozó állításairól” – vélekedett Shea Bradley-Farrell.

Szellemes válasz a HírTV-től

Pressman magyarországi állomáshelyére érkezve folytatta a júniusban elkezdett irányvonalát. Sőt, fokozta is a tempót. Októberben ugyanis előbb burkoltan megfenyegette Magyarországot, amiért hazánk – Törökország mellett – még nem ratifikálta Svédország és Finnország NATO-csatlakozását. Pressman kifejtette: reméli, ez ügyben nem lesz szükség nyomásgyakorlásra.

Ezt követően pedig a követség közösségi oldalán egy videót is posztoltak, a következő szöveg kíséretében: „Az elmúlt hetekben egyes vezető magyar kormányzati szereplők és a kormány által finanszírozott kommentátorok durva Nyugat- és Amerika-ellenes nyilatkozatokat tettek. Magyarország és az Egyesült Államok szövetségesek. Az orosz agresszió mindannyiunkat fenyeget, össze kell tartanunk, nem pedig széthúznunk!”

A felvételen egy kvíz látható, amelyre a Hír TV szellemes választ küldött.

Magához rendelt két bírót 

Október 28-án látott napvilágot, hogy David Pressman találkozott két magyar bíróval, Matusik Tamással és Vasvári Csabával, akik nem mellesleg az Országos Bírósági Tanács (OBT) tagjai is. Az ügy bírósági körökben megütközést keltett. Fordított eset nehezen képzelhető el, gondoljunk csak bele, mekkora botrányt okozna, ha a washingtoni magyar nagykövet bekéretné akár egy állami legfelsőbb bíróság néhány bíráját.

A dollárbaloldalt ellenőrzi a nagykövet

A fent bemutatott esetek is világosan bizonyítják, hogy 

Pressman legfőbb feladata, hogy folyamatosan beavatkozzon a magyar belpolitikába a dollárbaloldal érdekeinek megfelelően. 

Mindezek mellett az is a feladata, hogy folyamatosan ellenőrizze a dollárbaloldalt. A baloldal milliárdos amerikai kampánytámogatására nyáron derült fény. Egyes amerikai demokrata körök a pénz mellett technológiai támogatást és kampányolási ismereteket, stratégiát is nyújtottak az áprilisi választások előtt.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában