Fejlemény

2022.11.04. 15:18

Rács mögé került a drogbotrányba keveredett Herczeg Zoltán bűntársa is

Az ügyészség indítványával egyezően letartóztatta a másodfokú bíróság a drogbotrányba keveredett divatguru, Herczeg Zoltán gyanúsított-társát is – tudta meg a Magyar Nemzet. A házkutatások során Herczeg lakásán és autójában is találtak drogot, többek között kokaint. A rendőrség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indított nyomozást.

Herczeg Zoltán

Forrás: Facebook

A korábban Márki-Zay Péter támogatójaként is számontartott Herczegre és egy társára október 21-én csaptak le a rendőrök, miután felmerült, hogy kábítószerrel kereskedhettek. A Magyar Nemzet úgy tudja, Herczeg Zoltántól készpénzt, 14 gramm kokaint és 100 gramm marihuánát foglaltak le.

Később a rendőrség közleményben tudatta, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói 2022. október 21-én bűnügyi információk alapján fogtak el két férfit Budapest IV. és XIII. kerületében. Az egyiküknél összesen körülbelül 100 gramm növényi törmeléket – az elsődleges adatok szerint marihuánát – és 16 gramm kokaingyanús port, a másiknál összesen körülbelül 85 gramm növényi törmeléket, valamint egy gramm port – elsődleges adatok szerin kokaint – találtak. A BRFK kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

Herczeg a fogyasztást elismerte, a kábítószerrel való kereskedést azonban tagadta a kihallgatása során. A divatgurut nem végleges végzéssel harminc napra le is tartóztatta a bíróság, gyanúsított-társa ugyanakkor nem került rács mögé.

Az ügyészség azonban fellebbezett a döntés ellen és a másodfokú bíróság utóbbi férfi letartóztatását is elrendelte.

A teljes cikket ITT olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában