Illegális bevándorlás

2022.11.15. 06:13

Tömegszerencsétlenség: farakásnak csapódott egy migánsokat szállító autó Zsanánál (videó)

Tömegszerencsétlenség történt hétfő este az 5408-as úton, Zsana után. Több mentőautót is riasztottak a helyszínre.

A balesetben többen is súlyosan megsérültek

Forrás: baon.hu

Fotó: Pozsgai Ákos

Frissítve (22.50):

A rendőrök kiérkezésükkor a járműben és annak közvetlen közelében összesen 15 fő külföldit találtak, köztük a moldovai állampolgár embercsempészt – közölte a rendőrség

Az autóban utazó 14 illegális migráns szír állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért a sérülést nem szenvedett külföldieket a rendőrök a hatályos magyar jogszabályok értelmében meghallgatásukat követően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz – számol be róla a Bács-Kiskun megyei Hírportál.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – jegyzi meg a baon.hu cikke.

Migránsokat szállított az autó, amelyik farakásnak csapódott
Fotó: Pozsgai Ákos / Forrás: baon.hu

22.20:

Helyszíni információk szerint a rendőrök egy bolgár rendszámú autót is megállítottak a balesetnél és igazoltatták a benne ülő utasokat, melynek során két különböző német rendszámot is találtak, amiről úgy tudni, hogy körözik.

A baon.hu helyszíni tudósítója szerint több súlyos sérültje is van a hétfő esti balesetnek, őket a szegedi, a kecskeméti és a halasi kórházba szállítják a mentők. 

A portál este 22 óra előtt pár perccel számolt be róla, hogy árokba és egy farakásnak csapódott egy személyautó az 5408-as úton, a Kiskunhalashoz tartozó Gárgyán és Üllés között, a 23. kilométer közelében. 

Azt írták: kiskunhalasi és a kiskunmajsai hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadítottak ki két embert a járműből. Az egységek áramtalanítják a gépkocsit. A helyszínen vannak a mentők is. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani – közölte a katasztrófavédelem.

A megyei hírportál korábban azt írta, tizenegy mentőautó van a balesetnél és többen megsérültek. Bács-Kiskun megyéből Jánoshalmáról, Kiskunmajsáról, Kiskunhalasról és Bácsalmásról is riasztották a mentőket, illetve a Csongrád-Csanád megyei mentők is a helyszínre érkeztek. Meg nem erősített információk szerint egy ember kirepült az autóból. 

Fotó: Pozsgai Ákos

A kiskunhalasi tűzoltók több egységgel is a helyszínen voltak, a portál információi szerint a balesetnél osztrák rendőrök is jelen voltak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában