Guruló dollárok

2022.11.03. 19:04

Ungár Péter: ha tudtuk volna, hogy ennyi külföldi pénz jön, nem fizetünk be az ellenzéki kampányba

Az LMP társelnöke felháborodottan nyilatkozott a baloldali kampányfinanszírozási botrányról.

Ungár Péter

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Teknős Miklós

 

Nemcsak olajat önt a tűzre, hanem rádobja az összes tengeri madarat, amikor olyanokat mond, hogy még a tanártüntetést is Amerikából fizetik

 

– mondta Márki-Zay Péter mostani nyilatkozataira utalva Ungár Péter, az LMP társelnöke a 24.hu-nak adott interjújában, melyet a Magyar Nemzet szemlézett

A politikus indulatosan beszélt a lapnak arról, hogy nem tudtak az amerikai pénzekről. Úgy fogalmazott:

 

Ha tudtuk volna mi, LMP-sek hogy ennyi külföldi pénz jött, akkor nem fizetünk be ennyit az ellenzéki kampányba. Akkor azt mondtuk volna, hogy oldják meg. Micsoda dolog ez?! Nem tudott erről senki. Ott voltam a pártelnöki találkozókon, és senki sem tudott erről. Egyébként is, hol látszódott ez a pénz? Mert a kampányban nem. Hova lett elköltve?

 

– tette fel a kérdést a zöldpárt társelnöke.

Maga Márki-Zay vallotta be

Ismert: nyár végén maga Márki-Zay Péter vallotta be, hogy százmilliókat – sőt mint utóbb kiderült: 1,8 milliárd forintot – kapott a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) az Egyesült Államokból. Márki-Zay Péter egyértelműen beismerte, hogy a baloldali pártok választási kampányára költötték az Amerikából kapott dollármilliókat. Az Action for Democracy nevű szervezeten keresztül az MMM-nek juttatott csaknem kétmilliárd forintból finanszírozták az óriásplakátokat, a Facebook- és YouTube-hirdetéseket.

Ungár Péter elmondta: az ő jelöltjeik semmit nem láttak ebből a pénzből. Azt is megjegyezte: kaptak egyszer tollakat, amelyeket utólag is köszönnek szépen.

 

Hol van ez a pénz? Nem tudjuk. Semmi foganatja nem volt

 

– szögezte le Ungár, majd úgy folytatta:

 

Dermesztő ez a pénz. És dermesztő, hogy sokan nem érzik problémának. Ez egy súlyosan problémás dolog. És nem önmagában az, hogy pénzt ad valaki. Az a párttörvény lényege, hogy magyar állampolgárok adhatnak pénzt pártnak.

 

Majd gondolatait azzal egészítette ki a politikus: ha valaki pénzt rak a magyar politikába, akkor a Magyar Közlönyben jelezni kell, ő adta a pénzt.

Az interjúban arról is beszélt az LMP társelnöke: felháborítónak tartja, hogy azoknak nem beszélt Márki-Zay a külföldi pénzekről, akiknek a logója ott volt a neve mögött.

Ungár Péter kiemelte: az, hogy Márki-Zay Péter egy podcastban véletlenül beszélt az amerikai finanszírozásról, nem a politikai alkalmasságot sugallja.

Ezzel a pénzzel valaki vagy elsétált, vagy a jó isten tudja, mire költötte, de eredményes kampány nem lett belőle

– mondta az LMP társelnöke a portálnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában