Dilettáns

2022.12.11. 09:59

A Blaha felújítása is mutatja: teljes hozzá nem értés jellemzi Karácsony városvezetését

Ha végre belekezdenek egy beruházásba, az is csúszik, drágább és rosszabb lesz az eredetileg tervezettnél.

Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond a felújított fővárosi Blaha Lujza tér átadásán 2022. december 10-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Ahogy a Blaha Lujza tér felújítása, úgy a jelenleg zajló többi fővárosi projekt is mind csúszik, ráadásul szerényebb műszaki tartalommal és drágábban valósul meg - írja az Origo.  

"Sajnos mindez nem meglepő, hiszen mindig is a hozzá nem értés és a dilettantizmus fémjelezte Karácsony Gergely főpolgármesteri tevékenységét" 

– mondta Wintermantel Zsolt annak kapcsán, hogy a főpolgármester szombaton átadta a jelentős késéssel felújított Blaha Lujza teret, amely jóval kevesebb műszaki tartalommal készült el: sem nyilvános WC-k, sem akadálymentesítő liftet nem találni a téren, de hiányoznak a beígért fák is. 

A fideszes politikus szerint az is a minőség rovására ment, hogy az elkordonozott területen sokszor hetekig, vagy akár hónapokig nem zajlott semmilyen munka, így az időjárás erodálhatta a félkész állapotban lévő elemeket. 

Wintermantel Zsolt tragikomikusnak nevezte, hogy Karácsony a Facebook oldalán azt írta, „szuperzöld" lesz a Blaha Lujza tér:

"A légifotókon mindössze három kis karikát lehet látni, amelyekben fák vannak, emellett pedig a betonburkolatban is elültették még 25-30 facsemetét, egyébként pedig térkő burkolat az egész".

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában