Tragédia

2022.12.16. 11:12

Öt gyerek is meghalt, amikor tűz ütött ki egy lakóépületben Lyon mellett

A lángok egy hétemeletes épületben csaptak fel, mintegy 170 tűzoltó dolgozott a helyszínen.

MTI

Rengeteg tűzoltó érkezett a helyszínre

Forrás: AFP

Fotó: Olivier Chassignole

Tíz ember vesztette életét péntekre virradóra egy Lyon mellett történt lakástűzben, 19-en megsérültek, többek súlyosan – jelentették helyi hatóságok.

A lángok egy hétemeletes épületben csaptak fel a Lyon mellett fekvő Vaulx-en-Velinben, a tüzet hajnalban megfékezték, ám a tragédiában öt gyerek is meghalt, négy sérült állapota súlyos.

Mintegy 170 tűzoltó dolgozott a helyszínen, akik közül ketten könnyebben megsérültek.

A tűz oka egyelőre ismeretlen, a területet biztonsági kordonokkal vették körül, az ügyben vizsgálat indult.

A helyszínre érkezett Gérald Darmanin belügyminiszter is, aki megdöbbentőnek nevezte a tragédiát és azt mondta, korábban több ott lakó panaszt tett, hogy a környéken kábítószerkereskedők tanyáznak. "Egyelőre viszont korai bármilyen következtetést levonni" - tette hozzá a tárcavezető, aki egyúttal megköszönte a tűzoltók munkáját is.

Gerald Darmanin francia belügyminiszter köszönti a mentőegységek tagjait a Lyon északi külvárosában lévő Vaulx-en-Velin Mas-Du-Taureau negyedben 2022. december 16-án
Fotós: OLIVIER CHASSIGNOLE / Forrás: AFP

A Darmanin társaságában lévő Olivier Klein lakhatásügyi miniszter elmondta, hogy a tűzvész miatt több százan maradtak otthon nélkül.

Élisabeth Borne miniszterelnök szintén mély megrendülésének adott hangot a tragédia miatt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában