Videóüzenet

2022.12.19. 18:07

Továbbra is támogatja a gondoskodáspolitikában dolgozókat a kormány

Fülöp Attila államtitkár köszönetet mondott az ágazatban dolgozók közösségépítő fáradozásaiért.

MTI

Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Továbbra is támogatja a kormány a gondoskodáspolitika területén dolgozókat – jelentette ki a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára a közösségi oldalára feltöltött videóüzenetében hétfőn.

Fülöp Attila úgy fogalmazott: a gondoskodáspolitikában – akár a szociális területen, akár a gyermekvédelemben vagy a felzárkózás területén – dolgozók nap mint nap azért végzik munkájukat, hogy a magyar közösség nehézségei ellenére is egybekovácsolódva erős legyen a nemzet.

Az államtitkár köszönetet mondott az ágazatban dolgozók közösségépítő fáradozásaiért, hangsúlyozva, hogy a kormány a továbbiakban is támogatni fogja a munkájukat.

Emlékeztetett: az év elején húsz százalékkal emelték a béreket a szociális területen, és a garantált bérminimumról, valamint a minimálbérről szóló megállapodás értelmében jövőre is többet tudnak hazavinni az ágazatban dolgozók.

Az év elején a gyermekvédelemben, a legnehezebb területen dolgozók speciális pótlékát ötszörösére emelte a kormány, egy év végi döntésnek köszönhetően pedig január 1-jétől a nevelőszülők 25 százalékkal emelt nevelési ellátmányt kapnak – tette hozzá Fülöp Attila.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában