Kampányfinanszírozási botrány

2023.01.31. 15:02

Az MSZP volt kommunikációs igazgatója szerint is Sorostól gurulhattak a dollárok a baloldalhoz

Kerényi György szerint a baloldal kampányába Bajnai Gordon közvetítésével szállt be Soros.

Soros György a World Economic Forumon Davosban 2022. május 24-én

Forrás: AFP

Fotó: Fabrice Coffrini

Az MSZP egykori kommunikációs igazgatója, Kerényi György arról írt az amerikaiak által finanszírozott Szabad Európa Rádió honlapján, hogy 

a magyarországi dollároldalhoz a külföldi pénzek nagy része Soros György milliárdostól jöhetett, méghozzá Bajnai Gordon volt kormányfő közreműködésével.

idézi a cikket az Origo

Kerényi György január 30-án megjelent cikkében úgy fogalmazott, hogy  

2022-ben a politikai eliten kívülről érkező Márki-Zay Péter nemcsak előválasztási győzelmével robbantott, hanem a csúnyán elbukott választás után azzal is, hogy nyilvánosságra hozta: mozgalma majdnem kétmilliárd forintot kapott a kampány idején, ráadásul Amerikából. Bejelentését mégsem nevezhetjük kísérletnek a politikai kampány transzparenssé tételére. A Bajnai Gordon által leszervezett pénz valós forrását továbbra sem árulja el senki (bár a neve a támogatásról szóló megbeszéléseken sem került elő, de mindenki tényként kezeli, hogy nagyrészt a Bajnaival jó kapcsolatban lévő Soros Györgytől érkezett), a pártok versengésében felhasznált támogatás egy civil szervezethez jött.

Bár korábban a baloldal folyamatosan azt állította, hogy amerikai magyar állampolgárok mikroadományaiból származnak a külföldi bevételeik, azonban kiderült, hogy ez nem igaz, ahogy azt sejteni lehetett: a pénz elsősorban Sorostól érkezett.

Nemrég Orbán Viktor miniszterelnök is utalt arra, hogy a dollárbaloldalt Soros pénzelheti. A kormányfő a Kossuth rádiónak adott, szokásos péntek reggeli (január 27.) interjújában már utalt arra, hogy az amerikai milliárdos pénzelheti a magyarországi dollárbaloldalt.

A kormányfő így fogalmazott:

Remélem, hogy majd a vizsgálatok végén az is ki fog derülni, hogy pontosan kik is adták a pénzt. Azt már tudjuk, hogy milyen technikákkal jött be. Ez egy Soros-féle hálózat, Soros-rendszer ugyanazok a technikák. Nyilván a pénz forrásánál is meg fogjuk találni ezt a derék magyar honfitársunkat, Soros Györgyöt…

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában