Ügyetlen lépés

2023.01.17. 06:18

Gyurcsányék levitézlett MDF-esekkel próbálnak toborozni

A jobboldali szavazók felé nyitna a Demokratikus Koalíció.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, volt szocialista miniszterelnök és felesége, Dobrev Klára, a párt miniszterelnök-jelöltje a DK XI. kongresszusán és ellenzéki előválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

A legígéretesebb politikai kezdeményezésnek tartja a Demokratikus Koalíciót Gyurcsány Ferenc. Ezzel párhuzamosan Gyurcsányék házi tévéjében korábbi, az MDF-hez köthető politikusokkal, Bod Péter Ákossal és Palotás Jánossal próbál nyitni a DK a jobboldali szavazók felé – írja a Magyar Nemzet.

– Gyurcsány Ferenc egy baloldali gyűjtőpárt létrehozásával szeretné irányítása alá vonni a kormányellenes oldalt. Ennek egyik eszköze, hogy pártját úgy mutassa be a nyilvánosságnak, mint amelyben nagyon sokféle ember megférhet – nyilatkozta a lapnak a Nézőpont Intézet elemzője.

Talabér Krisztián szerint abból a szempontból viszont ügyetlen lépés a volt MDF-esek meghívása, hogy a „kiábrándult fideszesekből” már más politikai erő is próbált hasznot húzni, ám kivétel nélkül sikertelenül.

Az elemző szerint téves feltételezés, hogy aki a kormánnyal szemben helyezi el magát a politikai térben, az automatikusan a mostani baloldali pártok szavazója.

Talabér Krisztián emlékeztetett arra is: a baloldali pártok akárhányszor tűzték ki célul, hogy kiszakítanak a Fidesz szavazótáborából egy jelentős tömeget, csak a saját táboruk darabolódott tovább.

A teljes cikket ITT olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában