Terrorizmus

2023.01.28. 11:37

Ismét lövöldözés volt Jeruzsálemben

Szombat délben ismét lövöldözés volt Jeruzsálemben; legalább ketten megsebesültek, az elkövető egy 13 éves palesztin fiú - közölték a hatóságok.

Az izraeli biztonsági erők tagjai Kelet-Jeruzsálemben, az óváros közelében, ahol egy 13 éves helyi palesztin fiú lövöldözött 2023. január 28-án

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Atef Szafadi

A támadásban egy 47 éves férfit és 23 éves fiát érte találat. Eszméletüknél voltak, mikor kórházba szállították őket. A mentők tájékoztatása szerint közepesen súlyos és súlyos sebesülést szenvedtek. 

Az izraeli biztonsági erők tagjai Kelet-Jeruzsálemben, az óváros közelében
Fotós: Atef Szafadi / Forrás: MTI/EPA

A támadót meglőtték, és a rendőrök őrizetbe vették. Közölték, hogy egy 13 éves, kelet-jeruzsálemi palesztin fiú, és őt is lőtt sebbel vitték kórházba. A helyszínt lezárták. A rendőrség szóvivője terrortámadásnak nevezte a történteket.

Egy újabb jeruzsálemi lövöldözés feltételezett elkövetőjét, egy 13 éves helyi palesztin fiút viszik kórházba izraeli mentősök Kelet-Jeruzsálemben, az óváros közelében 2023. január 28-án
Fotós: Atef Szafadi / Forrás: MTI/EPA

A támadás egy nappal azután történt, hogy péntek este egy gázai övezeti férfi tüzet nyitott egy kelet-jeruzsálemi zsinagóga előtt. A terrortámadásban hét ember meghalt. A 21 éves elkövetőt a rendőrök menekülés közben lelőtték. A lövöldöző a Gázai övezetet irányító iszlamista terrorszervezethez, a Hamászhoz tartozott. 

 

A szervezet péntek este jelentette be, hogy a jeruzsálemi merénylet "bosszú és magától értetődő válasz" volt az izraeli hadsereg Dzseninben, Ciszjordánia északi részén végrehajtott, kilenc palesztin halálával végződő csütörtöki razziájára. Az izraeli rendőrség szombat délelőtti tájékoztatása szerint a pénteki lövöldözéssel összefüggésben 42 embert vettek őrizetbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában