Cáfolat

2023.01.02. 23:24

Kiderült: ezért nem tudott Novák Katalin részt venni Szlovákia nemzeti ünnepén

Természetesen a balliberális sajtó most sem mondott igazat.

A V4-ek elnöki szintű pozsonyi találkozójára érkező Novák Katalin köztársasági elnököt (b) fogadja Zuzana Caputova szlovák elnök (j) a Prímás Palotában 2022. október 11-én

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

„Köszönöm szívélyes meghívását a január 1-i jubileumi évfordulóra, egyben sajnálatomat kívánom kifejezni, hogy azon nem lesz alkalmam személyesen részt venni” – olvasható Novák Katalin köztársasági elnök Zuzana Caputová szlovák államfőnek címzett, a Magyar Nemzet birtokába jutott levelében. 

Zuzana Caputová a Szlovák Köztársaság megalakulása január 1-ei harmincadik évfordulójának megünneplésére hívta meg Novák Katalint, ám – mint az a levélből kitűnik –

a magyar köztársasági elnök hivatali elfoglaltságaira hivatkozva, a diplomáciai előírásoknak megfelelően mondta le a pozsonyi látogatást, tehát nem „diplomáciai bénázás” történt, mint azt a teljes balliberális magyar sajtó hétfőn hangoztatta.

A teljes cikket ITT olvashatja el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában