Bejegyzés alatt

2023.01.10. 10:28

Kiderült Márki-Zay Péter új pártjának neve

A hódmezővásárhelyi polgármester az Európai Néppárttal kíván szorosan együttműködni.

Márki-Zay Péter a hódmezővásárhelyi közgyűlés ülésén a városháza dísztermében 2018. március 19-én

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Ujvári Sándor

Mindenki Magyarországa Néppárt (MMN) néven jegyzik be Márki-Zay Péter új pártját – tudta meg az Index. Mint írták, a bejegyzési procedúra maximum hatvan napig tart, de a bejegyzést végző törvényszék még hiánypótlást rendelhet el. Egy párt alapításához minimum tíz személy szükséges. 

Emlékezetes, hogy Márki-Zay Péter 2018-ban alapította meg a Mindenki Magyarországa Mozgalmat (MMM), hogy a 2019-es önkormányzati választásokra polgármestereket és képviselőket indítsanak. 

Nemrég a hódmezővásárhelyi polgármester egy interjúban pedig elárulta, hogy az Európai Néppárttal kívánnak szorosabban együttműködni.

Hadházy Ákos nem csatlakozik Márki-Zay Péter pártjához

Régi barátságunkra és az irántad érzett változatlan és őszinte megbecsülésre tekintettel próbálok nagyon udvariasan, de lényegre törően fogalmazni: minden ellenkező híreszteléssel szemben én nem kívánok részt venni az általad most bejelentett párt munkájában – fogalmazott a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben Hadházy Ákos, a baloldal támogatásával mandátumot szerzett, ám független színekben politizáló országgyűlési képviselő. 

Hadházy Ákos leszögezte, hogy bármilyen új pártot csak erős alapokon, széleskörű összefogással, megfelelő időben szabad elindítani. Szerinte ezek hiányában a legjobb szándékkal indított kezdeményezés is csak egy lesz az egyszemélyes törpepártok szomorúan hosszú sorában.

„Bárkinek, aki új ellenzéki formációban gondolkodik, hatalmas a felelőssége: nem szabad hamis reménnyel kecsegtetni az amúgy is csalódott ellenzéki szavazókat, hogy aztán – a projekt törvényszerű bukása után – még mélyebbre süllyedjenek az apátiába” – tette hozzá. Egyúttal arra kérte Márki-Zay Pétert, hogy fontolja meg újra a szándékait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában