Újévi üzenet

2023.01.01. 11:52

Szentkirályi Alexandra: Magyarországon béke, biztonság és stabilitás van (videó)

Magyarországon béke, biztonság és stabilitás van – hangsúlyozta újévi videóüzenetében Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, aki reményét fejezte ki, hogy 2023 békét hoz majd a világban.

MTI

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A kormány közösségi oldalán vasárnap közzétett videóban Szentkirályi Alexandra azt mondta:

a 2022-es év mindenkinek nehéz volt, a szomszédban ráadásul még mindig fegyverek ropognak, miközben az európai gazdaságot olyan szankciókkal bombázzák, amelyek veszélyeztetik mindazt, amit az elmúlt években elért Magyarország.

Kiemelte: a kormányzati intézkedéseknek köszönhetően Magyarországon biztosított az energiaellátás és a rezsicsökkentett ár is, amely a gáz és az áram esetében is a legalacsonyabb Európában a lakosságnak.

Amiért egyszer kemény munkával megdolgoztunk, azt most sem engedjük el – fogalmazott a kormányszóvivő. Hozzátette: rekord magasságon a foglalkoztatás, vagyis a nehéz helyzet ellenére is sikerült eddig megőrizni a munkahelyeket.

A gyermekes családok, a nyugdíjasok és a magyar vállalkozások pedig biztosak lehetnek abban, hogy a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje őket, minden erejét és erőforrását ezekre a célokra fordítja – jelentette ki.

Szentkirályi Alexandra köszönetet mondott azért a bizalomért, megértésért és támogatásért, amelyet eddig a válság kezeléséhez kaptak. Erre 2023-ban is nagy szükség lesz, hogy megőrizzék Magyarország békéjét és stabilitását – mondta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában