Figyelemelterelés?

2023.01.22. 07:56

Szinte egyszerre kiáltott önkényt a baloldal és a baloldali sajtó

Mindezzel saját politikai botrányaikról akarhatják elterelni a figyelmet az érintettek – véli Tóth Erik, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója.

Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje (k) és az ellenzék közös képviselőjelöltjei az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Ismét diktatúrát, önkényt emleget a baloldal és a balliberális sajtó – írja a Magyar Nemzet.

– Jelen helyzetben  azért kerülhetett fel ismét az ellenzéki napirendre ennek a lejáratási kísérletnek az alkalmazása, mert a saját politikai botrányaikról akarják elterelni a figyelmet: a külföldi finanszírozási botrányukról, a szintén határokon átívelő kormánykritikus média kifizetéséről, a belviszályaikról – nyilatkozta a napilapnak Tóth Erik.

Az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója szerint az is nyilvánvaló, hogy igyekeznek a kormánypártok és Magyarország nemzetközi megítélését rontani, így az Európai Bizottsággal történő végső megállapodásnak gátat szabni.

– A magyar nemzeti érdek negligálására alapozó politikájuk levét isszák 13 éve, és úgy látszik, ebből mit sem tanulnak – mondta.

Az elemző emlékeztetett: a baloldal és a vele szorosan együttműködő médiumok finanszírozó háttere több ponton összeér egymással.

– Az sem új jelenség, hogy összehangoltan igyekeznek a közvéleményt formálni. A migráció, a gender vagy akár a háború kapcsán is egy követ fújtak – hangsúlyozta Tóth Erik.

A teljes cikket ITT olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában