Brüsszel

2023.01.28. 09:12

Újabb tíz korrupt politikus bukhat le

Pierre Antonio Panzeri vádalkut kötött a hatóságokkal, valószínűleg hamarosan további neveket is meg fog említeni - írja az Origo.

Eva Kaili ügye számos politikust ránthat magával

Forrás: SOOC via AFP

Fotó: Menelaos Myrillas

A portál értesülései szerint továbbra is börtönben marad Eva Kaili szocialista EP-alelnök élettársa. 

Francesco Giorgi, a tavaly decemberben kirobbant és azóta egyre terebélyesedő brüsszeli korrupciós botrány egyik kulcsfigurája még egy hónapig biztosan börtönben marad, miután meghallgatáson vett részt egy belga bíróságon.

Giorgi nyakig benne van a botrányban, az ügy két kulcsfigurájával is szoros kapcsolatot ápolt. Éveken át dolgozott Antonio Panzeri tanácsadójaként az Európai Parlamentben, emellett pedig Eva Kaili volt EP-alelnök élettársa.

Giorgi ügyvédje szerint a hónap elején Antonio Panzeri volt EP-képviselő és a hatóságok között a bűnszervezet minden elemének feltárásáról kötött megállapodás nem változtat védence helyzetén, vagyis nem szabadulhat. 

Feltehetően az alku részeként Panzeri lányát és feleségét azonban szabadon engedték Olaszországban, miután Belgium ejtette kiadatási kérelmét.

Két további gyanúsított képviselő, Marc Tarabella és Andrea Cozzolino európai parlamenti mentelmi jogát hamarosan megvonhatják, a szavazásra a jövő héten vagy februárban várható.

Közben a görög sajtó arról ír, hogy 

fordulat állhat be a nyomozásban, hiszen Panzeri 10 újabb korrupt politikus megnevezésére készül.  

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában