Korrupció

2023.02.16. 13:05

Megtalálhatták Tarabella és Cozzolino közvetlen bűntársait

A gyanú szerint Maria Arenát és Alessandra Morettit Tarabellához és Cozzolinóhoz hasonlóan Pier Antonio Panzeri EP-képviselő irányította.

Alessandra Moretti európai parlamenti képviselő 2021. január 19-én

Forrás: Hans Lucas/AFP

Fotó: Martin Bertrand

Új nevek merültek fel az Európai Parlamentet érintő korrupciós botrányban egy, a belga hatóságok által február 10-én, az azóta letartóztatott Andrea Cozzolino EP-képviselő letartóztatására kiadott nemzetközi elfogatóparancsban. A hatóság megállapításait a Politico brüsszeli hírportál úgy foglalta össze, hogy a már korábban letartóztatott Marc Tarabella és Andrea Cozzolino baloldali EP-képviselők négyes szövetségben álltak két további személlyel: Maria Arena és Alessandra Moretti képviselőkkel. 

Maria Arena már korábban gyanúba keveredett, miután kiderült, hogy egy 2022 májusában történt dohai látogatása kapcsán nem jelentette időben, hogy repülőútját és szállását a katari kormány fizette. Hasonlóképp, Alessandra Moretti csak idén januárban vallotta be, hogy 2020 elején részt vett egy Katar által finanszírozott utazáson. 

Tarabellával és Cozzolinóval ellentétben a belga rendőrség egyelőre nem kérte az Európai Parlamentet arra, hogy függessze fel Arena és Moretti mentelmi jogát, így eljárás egyelőre nem indulhat ellenük.

A teljes cikket itt olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában