Török-szíriai földrengés

2023.02.16. 13:55

Orbán Viktor: Magyarország segítséget nyújt a túléléshez és az újrakezdéshez

A miniszterelnök levében biztosította a szíriai görögkatolikus vezetőt, hogy Magyarország a mostani súlyos megpróbáltatások során is a közösségük mellett áll.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök kezet fog Jean-Clément Jeanbart aleppói görögkatolikus érsekkel tárgyalásukon az Országházban 2017. december 20-án

Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI

Fotó: Botár Gergely

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordult a szíriai Aleppó nyugalmazott görögkatolikus érsekéhez, miután hírek érkeztek arról, hogy a múlt heti földrengés során összeomlott az érseki rezidencia épülete, és életét vesztette egy pap, valamint Jean-Clément Jeanbart nyugalmazott érseket is súlyos sérülésekkel szállították kórházba - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor azt írta az egyházi vezetőnek, hogy mély aggodalommal értesült a történtekről, és valódi megkönnyebbülést jelentettek számára az újabb hírek, melyek szerint az érsek már nincs közvetlen életveszélyben.

A miniszterelnök felidézte Jean-Clément Jeanbart 2017-es budapesti látogatását, amelyre - mint írta - szívesen emlékezik vissza.

Orbán Viktor biztosította a szíriai görögkatolikus vezetőt, hogy Magyarország a mostani súlyos megpróbáltatások során is a közösségük mellett áll.

A magyar kormány saját erejéhez mérten mindent meg fog tenni azért, hogy segítséget nyújtson a túléléshez és az újrakezdéshez. Kegyelettel emlékezünk az áldozatokra, imádkozunk azokért, akik elvesztették szeretteiket, otthonukat - fogalmazott a kormányfő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában