Szökni próbált?

2023.02.28. 08:58

Őrizetbe vették az LMP pedofília miatt körözött volt politikusát

A zöld párt egykori képviselőjét 14 év alatti kisgyermek ellen elkövetett szexuális visszaéléssel gyanúsítják, a volt politikust a gyermek szülei jelentették fel.

Illusztráció/Fokozott közúti ellenőrzés az egyik helyszínen Berettyóújfaluban a Népliget utcában 2021. március 9-én

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Elfogta és őrizetbe vette az LMP pedofília miatt körözött volt politikusát a rendőrség – értesült a Magyar Nemzet. A lap információját a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette, hozzátéve, hogy a férfira tegnap este csaptak le Vas vármegyében az egyenruhások.

Arról a Blikk számolt be tegnap elsőként, hogy Kovács Gábor ellen 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés miatt adtak ki elfogatóparancsot pár napja a rendőrök (úgy tudni, a sértett egy kisfiú). 

Eközben a Metropol újabb részleteket tudott meg a bűncselekményről. Eszerint a 67 éves férfi, az LMP egykori politikusa múlt szombaton egy 13 éves diákot csalt el otthonról. Mint a portál cikkében olvasható, később, egy még pontosan nem azonosított helyszínen, az erdő szélén, egy autóban a kiskorú kárára súlyos szexuális visszaélést követett el, ezután pedig a gyermekkorú áldozat a történtekről otthon beszámolt a szüleinek, akik azonnal feljelentést tettek a rendőrségen. 

 A 67 éves férfi nem ismeretlen a somogyi közéletben, hiszen korábban önkormányzati képviselő és parlamenti képviselőjelölt is volt.

Az LMP oldalán található (azóta már törölt) információk szerint Kovács a párt Somogy vármegyei szervezetének elnökségi tagja volt. 

Az LMP a körözés hírének kirobbanása után közleményében azt közölte, hogy a férfi 2017 decembere óta nem tagja a pártnak.

A Magyar Nemzet megtudta, a pedofíliával gyanúsított volt LMP-s politikus, Kovács Gábor rokoni, ismerősi kapcsolatait figyelték a rendőrök, így sikerült nyomára akadni hétfőn, amint Körmend felé tartott az autójával. Rendőri forrásaik szerint a körmendi rokonaihoz mehetett. Kiemelték: nem zárható ki, hogy Kovács Gábor külföldre akart utazni, Barcs közvetlenül határos Horvátországgal, Körmend pedig tíz percre van a rábafüzesi, magyar–osztrák határállomástól. 

A teljes cikket itt olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában