LMBTQ-propaganda

2023.03.01. 07:33

A józsefvárosi polgármester nem tett le az érzékenyítésről

Pikó Andrásék szerint az ifjúság még nyitott és formálható, ezért szeretnék megtalálni a módját, hogy a gyermekvédelmi törvény ellenére folytassák az érzékenyítést – derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.

Pikó András, a VIII. kerület polgármestere

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A kerület korábbi, fideszes vezetése által elfogadott esélyegyenlőségi programban „nehezen magyarázható módon” nem esett szó az LMBTQ-kisebbségről, a jelenlegi önkormányzat már radikálisan más szemlélettel közelít a szexuális másság kérdéséhez – derül ki Józsefváros 2028-ig szóló esélyegyenlőségi programjából. A dokumentum szerint

az utóbbi időszak kormányzati kommunikációja és a homoszexualitást a pedofíliával összemosó jogszabályalkotás kifejezetten hátrányosan hat az LMBTQ-emberek életére, jogegyenlőségére és biztonságára, ami miatt megnőtt a gyűlölet-bűncselekmények és a homofób támadások száma is.

Az is olvasható a programban, hogy „a tavaly elfogadott gyermekvédelmi törvény óta gyakorlatilag ellehetetlenült az ifjúsági felvilágosító- és érzékenyítőtevékenység”, de – mint írták – „meg kell találni annak lehetőségét, hogy folytatni lehessen az ifjúság körében a felvilágosító- és érzékenyítőprogramokat. Ez a korosztály különösen sérülékeny, másrészt viszont még nyitott és formálható egy előítéletmentes attitűd befogadásának irányába” – szemlézi az írást a Magyar Nemzet.

„Nem, tisztelt Pikó András polgármester úr! Nem kell önnek megtalálnia annak lehetőségét, hogy az ifjúság körében folytassák ezt a propagandát! A kiskorúakról a szüleik döntenek, és nem ön. Arra kérem két józsefvárosi gyermek apjaként, hogy ne is keressen ilyen lehetőséget! Ne költsön erre közpénzt! Mi, kerületi lakosok bőven beérnénk annyival is, ha összetakaríttatná az utcákat” – reagált Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, korábbi józsefvárosi polgármester. 

A józsefvárosi program az elérendő célok között említi, hogy LMBTQ-személyekről nevezzenek el közterületeket.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában