Illegális bevándorlás

2023.03.11. 20:25

Bakondi György: állandó a nyomás a déli határon

Időjárástól függetlenül jelentős nyomás alatt tartják az illegális bevándorlók a déli határt, ennek oka, hogy szinte 100 százalékban embercsempészek segítségével teszik meg az Európai Unióhoz vezető utat - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombaton az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója A magyarországi migrációs és menekültügyi helyzet aktualitásai 2023-ban címmel tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2023. február 17-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Bakondi György elmondta, az embercsempészek mostanra hatalmas bűnszervezetek lettek sok alkalmazottal, korszerű, fejlett technikai eszközökkel, jelentős pénzzel, akik autókkal, buszokkal szállítják a migránsokat, a határtérségben megfigyelő rendszereket működtetnek, és igyekeznek kiismerni a határőrizeti rendszert. 

A határon szolgálatot teljesítő rendőrök és határvadászok "valóságos harcban állnak", de ők jogszabályoknak megfelelően, hatékonyan őrzik a határokat 

- jelentette ki a főtanácsadó. 

Bakondi György szólt arról is, hogy az Európai Bizottság politikája ellentmondásos az illegális bevándorlás területén. Példaként említette, hogy nemrég bejelentették, hogy a külső határokat rendkívüli mértékben őrizni kell, és akár kerítést is kell építeni, ezzel egy időben azonban bírósági stádiumban van az az eljárás, amelyet a bizottság Magyarország migrációs politikája miatt indított.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában