Újabb bizonyíték

2023.03.20. 23:00

Banki nyilvántartás igazolja, hogy Bidenék pénzt kaptak Kínából

Az amerikai elnök eddig azt hangoztatta: nem igaz az, hogy családja több mint 1 millió dollárt kapott fia üzlettársán keresztül kínai üzleti érdekeltségüktől.

Joe Biden amerikai elnök az Egyesült Államok bankrendszeréről beszél a washingtoni Fehér Házban 2023. március 13-án

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Chris Kleponis

Banki nyilvántartás bizonyítja, hogy Joe Biden családja kapott pénzt Kínából − írja a Mandiner

A republikánus vezetésű képviselőházi testület múlt csütörtökön mutatott be olyan banki dokumentumokat, amelyek szerint Hunter Biden, az elnök fia, Jim Biden, az elnök testvére, valamint Hallie Biden, az elnök elhunyt fiának özvegye kapott nagyobb összegeket Hunter üzlettársától, illetve amerikai-kínai energiapiaci közös vállalatuktól, a CEFC-től.

Még aznap Hunter Biden jogi szóvivője megerősítette, igazából történtek kifizetések, ugyanakkor hangsúlyozta, a pénzekből a címzetteken kívül senki más nem részesült, és az üzleti tevékenységük ellenértéke volt.

A Kongresszus alsóházában, a Képviselőházban azután indult vizsgálat a Biden-család üzleti ügyeiről, hogy január elején a republikánusok átvették a többséget. A vizsgálóbizottság hétfőn, Twitteren tette közzé a banki nyilvántartást, ami alapján Bidenék, annak ellenére, hogy ezt az elnök tagadta, valóban kaphattak pénzt Kínából:

A teljes cikket ITT olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában