Március 15.

2023.03.15. 17:33

Gyurcsány Ferenc pár száz szimpatizáns előtt mondott beszédet

Gyurcsány Ferenc a DK Egyetem téri ünnepi rendezvényén hosszú idő után egy színpadon szerepelt feleségével, Dobrev Klárával.

Gyurcsány Ferenc mond ünnepi beszédet

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Mirkó István

– Teszed-e, amit az ünnepeltek tennének a te helyedben? Vonulni, beszélni egyszerű, küzdeni hősiesség – jelentette ki Gyurcsány Ferenc a DK Egyetem téri ünnepi rendezvényén – írja a Magyar Nemzet.

A DK elnöke pár száz, jellemzően idősebb szimpatizáns előtt hangoztatta: ma bajban van az, aki szabadságért küzd, mert a kormány a szabad magyar gondolat és élet elfojtója. – Legyetek büszkék arra, hogy szabadok akartok lenni! – fogalmazott. Gyurcsány úgy folytatta, hogy „ha a kormány hazafiatlan, törvénytelen, akkor nem tárgyalunk, hanem küzdünk”. 

– A talpnyalóknak és kollaboránsoknak azt tudom mondani, aki a zsarnoknál kegyet keres, az végül szolgaságot talál – fogalmazott. A DK elnöke újra megismételte elhíresült szavait, miszerint a Fideszt aktívan támogatni több mint bűn, az szégyen.

Érdemes küzdeni, győzni fogunk, mert nem veszhet a haza!

– szólította fel híveit Gyurcsány Ferenc. 

Dobrev Klára a bukott miniszterelnök után mondott beszédet. 

Rengeteg mindent elloptak tőlünk, a Balatontól egész iparágakig, de legelőször valami sokkal értékesebbet loptak el, olyasmit, ami nélkül tehetetlenek vagyunk. Egy gondolatot, amely nélkül nem tudunk egymásra találni: a nemzeti gondolatot

– hangoztatta beszédében Dobrev Klára. 

Kijelentette: az első feladatuk ezért a nemzeti gondolat visszavétele lesz, mert „mind magyarok és hazafiak vagyunk.”

Gyurcsány Ferenc felesége hangoztatta: közösen akartunk Európához tartozni, az EU és a NATO tagjai lenni, ám a mindezek elleni támadás az elmúlt hónapokban drámaian felerősödött. 

Orbán politikája kiszakítja Magyarországot az EU-ból és a NATO-ból, ha hagyjuk. Ez az egyik utolsó összecsapás, amit ha elveszítünk, generációkra megszűnik annak a lehetősége, hogy itt európai módon éljünk

– fogalmazott Dobrev, hozzátéve: amíg a DK itt van, addig nem fogják hagyni, hogy a tagságunkat veszély fenyegesse. 

Dobrev Klára úgy összegzett: Orbánék elvették a demokráciát, a tisztességes Magyarországot, ők pedig most azért vannak itt, hogy ne vegyék el az európaiságot. Szerinte a demokráciát és a tisztességet is vissza fogják szerezni, de ehhez az kell, hogy az állampolgárok „ne adják fel a reményt, hogy van másik Magyarország”.

A teljes cikket ITT olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában