Felvonulás

2023.03.20. 19:41

Idén már Aszex Pride is lesz Budapesten

A Magyar Aszexuális Közösség április 15-én megtartja a világ első aszexuális felvonulását, amelynek hazánk fővárosa ad otthont.

A 27. Budapest Pride résztvevői vonulnak a Margit híd irányában, az alsó rakparton 2022. július 23-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Az évről évre megrendezett melegfelvonulás, valamint az első budapesti leszbikus felvonulás után újabb „történelmi” jelentőségű esemény helyszíne lesz Budapest – írja a Magyar Nemzet

Aszexként meg akarjuk mutatni, hogy létezünk, és semmi szégyellnivaló nincs abban, ha valaki nem (vagy csak ritkán, bizonyos körülmények között) érez szexuális vonzalmat. Egyrészt meg akarjuk szólítani a nem aszexuális embereket, másrészt meg akarjuk mutatni a rejtőzködő aszexeknek, hogy nincsenek egyedül

– hangsúlyozta a Magyar Aszexuális Közösség alapító tagja, aki a rendezvénnyel kapcsolatban is megosztott néhány részletet. Sulyok Viktória elmondta: az aszexuális felvonulás gyülekezője délután három órától az V. kerületi Erzsébet téren lesz, ahonnan a Hősök terére sétálnak majd a résztvevők. Kiderült az is, hogy a felvonulás elején ölelőpontot terveznek az Erzsébet téren LMBTQ-személyek szüleivel, a felvonulás végén pedig beszédek hangzanak majd el. 

Sulyok Viktória beszélt arról is: szerinte 

Orbán Viktorék nincsenek tisztában az aszexuális közösség létezésével. Ennek is köszönhető, hogy a programjaik „egyelőre teljesen nácimentesek.”

A teljes cikket ITT olvashatja el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában