Törökország

2023.03.30. 22:06

Magyarok által kimentett kisfiút látogatott meg Novák Katalin Adanában

A februári törökországi földrengés után az Életjel Mentőcsoport által kimentett kisgyermeket látogatott meg Novák Katalin köztársasági elnök Adanában.

Forrás: Facebook

 Novák Katalin az 5 éves Ahmet Yildirimet otthonában látogatta meg és ajándékokkal lepte meg. 

A kisfiú 5 napot töltött a romok alatt étlen-szomjan, mielőtt az Életjel Mentőcsoportnak sikerült kimentenie, az egyik lábát azonban amputálni kellett. A kisfiú a szüleit és testvérét is elvesztette a földrengésben. 

A Törökország és Szíria határvidékét sújtó február 6-i földrengésben Törökországban több mint 50 ezren haltak meg, milliók hagyták el a térséget vagy váltak földönfutóvá. 

A mentésben összesen 167 magyar önkéntes vett részt 22 keresőkutyával, és 35 életet mentettek meg. 

Munkájukról Fauszt Tímea készített rövidfilmet. 

Novák Katalin köztársasági elnök március 29. és 31. között - a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok századik évfordulója alkalmából - hivatalos látogatáson tartózkodik Törökországban. Szerdán Recep Tayyip Erdogan török elnökkel tartott megbeszélést, csütörtökön ellátogatott a török Nagy Nemzetgyűlésbe, és megtekintette a földrengés által sújtott régió egy részét, pénteken pedig felavatja Mancs, a híres mentőkutya szobrát, majd megtekinti a Thököly Imre-emlékházat és megkoszorúzza Thököly Imre síremlékét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában