Illegális bevándorlás

2023.03.08. 15:29

ORFK: a magyar rendőrség megvédi a határokat

A magyar rendőrség elkötelezett abban, hogy az illegális migránsokat megakadályozza hazánk, illetve az Európai Unió területére történő bejutásban. Ennek érdekében a Magyarország területén végzett feladataik mellett támogatják a nyugat-balkáni országok határőrizeti tevékenységét is - hangzott el az Észak-Macedóniába és Szerbiába induló rendőri kontingensek búcsúztatásán Budapesten szerdán.

Illusztráció; horvát buszokkal érkezett migránsok gyalogolnak az őket elszállító magyar autóbuszokhoz a magyar-horvát határon, a beremendi határátkelőhelyen 2015. szeptember 23-án

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A police.hu-n megjelent tudósítás szerint a Készenléti Rendőrség központi objektumában tartott eseményen Balázs László ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) határrendészeti főosztályának vezetője elmondta, hogy a magyar rendőrök fő feladatként járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve közreműködnek az embercsempészek és az illegális migránsok előállításában. 

Az egyenruhások nemcsak a határ közvetlen közelében fognak szolgálatot teljesíteni, hanem a mélységi területeken található utakon is

 - tette hozzá a főosztályvezető. Elmondta, hogy a kontingensek terepjáró képességű szolgálati gépkocsikkal, kézi éjjellátó készülékekkel, kézi hőkamerákkal, valamint mobil hőkamerával támogatják az érintett határszakasz védelmét. 

A 30 fős észak-macedóniai és a szintén 30 fős szerbiai kontingensben szolgálatot teljesítő magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a fogadó ország rendvédelmi szervének irányítása, felügyelete mellett gyakorolják - olvasható a police.hu-n.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában