Sajátos okfejtés

2023.04.06. 22:53

Ezúttal a nő szót nem merték leírni a német állami médiában

Nők helyett menstruáló személyekről értekezett a német közszolgálati média ifjúsági hálózata.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: KK_face

Tovább tombol a woke-őrület Németországban, ezúttal a közszolgálati ARD és a ZDF „Funk” elnevezésű ifjúsági internetes hálózata szította fel a vitát a nők „helyes” elnevezéséről. A közösségi média platformokon is jelen lévő ifjúsági tartalomszolgáltató az Instagramon közzétett egy bejegyzést a menstruáció idején tapasztalható testi panaszokról.  A „Funk” a szenvedőket „menstruáló embereknek” nevezte - írja a Magyar Nemzet.

Németországban sok menstruáló ember küzd PMS-tünetekkel (Premenstruációs szindróma -a szerk.) a menstruáció előtti napokban vagy akár hetekben – áll a bejegyzésben.

„Fáradtság, fokozott ingerlékenység, fej- és hátfájás, emésztési problémák: ez csak néhány tünet, amelyet sok menstruáló ember tapasztal a petesejt érés és a vérzés között” – írta a német közszolgálati ifjúsági szolgáltató az Instagram-oldalán. Kicsit később  a Funk elmagyarázta, miért nem nőknek nevezték a menstruálókat a  bejegyzésben.

Senkit nem akartunk megbántani a „menstruáló emberek” kifejezéssel. Például a menopauzán átesett nők nem menstruálnak már. A menstruáció nem egyenlő a női léttel, és nőnek lenni nem egyenlő a menstruációval

– hangzott a sajátos okfejtés.

Mindez eddig vegyes reakciókat váltott ki a felhasználók részéről – hívta fel a figyelmet a Junge Freiheit nevű portál.

Az egyik kommentelő ironikusan megjegyezte:

Köszönjük a bejegyzését, amelyben figyelembe vették, hogy nem csak a menstruáló nők szenvednek, hanem a többi ember is, akiknek méhe van, illetve azt is, hogy nem minden nő menstruál, amit ugyanilyen fontos volt megjegyezni.

Egy másik hozzászóló már direkt módon fejezte ki felháborodását. „Gender-párti vagyok, de menstruáló emberek, nem! A nők menstruálnak, a nők szülnek, és a nők túl sok helyen vannak hátrányos helyzetben ebben a társadalomban, nem kezelik őket egyenlő félként!” Utóbbi kommentből egyértelműen látható, hogy a nők esélyegyenlőségének elkötelezett hívei, az egyébként liberális szellemiségű emberek sem értenek egyet a woke, vagy LMBTQ-propaganda abszurditásával, ami a biológiai nemek alapvető törvényszerűségeit is kétségbe vonja. A közszolgálati ifjúsági csatorna tehát ismét rálépett a „woke-gázpedálra”, holott az ARD Tagesschau nevű hírportálja még alig tudta kimagyarázni a pár nappal korábbi botrányt, amikor vélhetően ideológiai okokból „szülő személynek” nevezték az anyákat.

A teljes cikket itt olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában