Új szövetség

2023.04.22. 15:42

Kormányzóképesnek láttatná Donáth Annát és a Momentumot Bajnai Gordon köre

A Momentum környékén vannak olyanok, akik tágítanák a párt lehetőségeit.

Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

A Momentum kormányzóképességének „igazolása” a célja a Donáth Anna által nemrég alapított Holnap Magyarországa Egyesületnek. Mivel a párt komolyan vehető politikusokkal gyakorlatilag nem rendelkezik, az egyesület által olyan szakértőkkel, értelmiségiekkel működhet együtt, akik a pártpolitikában nem, de a Donáth-féle új, európai Magyarország megteremtésében szívesen részt vennének – értesült a Magyar Nemzet a baloldal belső ügyeire rálátó forrásokból.

Mindezt igazolja, hogy az egyesület Akkumulátorgyárak helyett emberközpontú gazdaság címmel megrendezett első konferenciáján csupa Bajnai Gordonhoz ezer szállal köthető, illetve az általa képviselt neoliberális politikát valló szakértő tartott előadást.

Így köztük volt Surányi György, a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke, Győrffy Dóra, az MTA Közgazdaságtudományi Bizottságának elnöke, a Corvinus Egyetem oktatója, továbbá Bojár Gábor, a Graphisoft és az Aquincum Institute of Technology alapítója. Utánuk Reszkető Petra, a Budapest Intézet igazgatója és Skopál Attila, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány igazgatója szólalt fel a Holnap Magyarországa Egyesület rendezvényén.

A teljes cikket itt olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában