Csődközelben Budapest

2023.04.25. 08:09

Tarlós: kétszázmilliárdos megtakarítással adtam át a fővárost

„Kissé gyerekes kísérlet, hogy megpróbálják beadni az embereknek: Karácsony Gergelynek és csapatának semmi köze a Budapesten csaknem négy éve folyó dolgokhoz” – erről Tarlós István beszélt a PestiSrácok.hu-nak. A volt főpolgármester arra reagált, hogy a csőd szélére sodródott a Fővárosi Önkormányzat, ezért Karácsony Gergely bejelentette, nem akarják befizetni a több tízmilliárd forintnyi szolidaritási adót.

Tarlós István miniszterelnöki főtanácsadó, volt budapesti főpolgármester

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Katona Vanda

„Technikailag értelmezhetetlen Karácsony Gergely fenyegetőzése, ugyanis a város adófolyószámláit a Magyar Államkincstár kezeli, így a beszedett iparűzési adókból fizikailag nincs lehetőségük levonni és nem befizetni a szolidaritási adót” – világított rá Tarlós István.

A politikus nem kívánja, hogy csődbe kerüljön a főváros, hiszen annak sokkal súlyosabb következményei lennének, mint amikre bárki is gondolni mer. Ráadásul a rendszerváltás óta komoly önkormányzat még nem jutott csődbe – nyilatkozta a Pesti Srácoknak.

Orbán Viktor főtanácsadója szerint a főváros vezetése elhallgatja, hogy a város iparűzésiadó-bevétele 2019 óta 107 milliárd forinttal nőtt. Tarlós felidézte, hogy ő 73 milliárd forintos hiánnyal vette át a fővárost, de kilenc évvel később nulla hiánnyal és kétszázmilliárdos megtakarítással adta át.

A teljes cikket ITT olvashatja el. 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában