Súlyos szavak

2023.04.17. 17:42

Újabb megdöbbentő videófelvétel került elő Gyöngyösi Márton múltjából (videó)

Izrael elleni hadüzenetről beszélt a „megtért” pártelnök.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke, európai parlamenti képviselője beszédet mond a Jobbik évadnyitó rendezvényén Budapesten, az Off Kultúrszövőgyárban 2023. február 25-én

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

„Itt lenne az ideje annak, hogy felmérjük azt, hogy az itt élő, és különösen a magyar országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára. Úgy gondolom, hogy adósai egy ilyen felméréssel Magyarországnak” – hívta fel a figyelmet a Mandiner arra a zsidólistázásként elhíresült beszédre, melyet 2012-ben Gyöngyösi Márton jobbikos politikus fogalmazott meg a parlamentben – írja a Magyar Nemzet.

Gyöngyösinek ugyanakkor nem ez volt az egyetlen erős megnyilvánulása a zsidóság ellen.

A „megtért” pártelnök múltjából egy újabb, 2013-s videó került elő, amelyen felidézte, hogy Simon Peresz akkori elnök 2007-ben hazánk felvásárlásáról beszélt. Gyöngyösi szerint erre válaszul a magyar diplomáciának sokkal erősebben kellett volna fellépnie, és

Izrael állammal – ha már a hadüzenethez nincs erőnk, mint ami egy ilyen esetben az adekvát válasz lenne –, minimum a diplomáciai kapcsolatok jegeléséig vagy akár felbontásáig el kellett volna jutnia.

Az ominózus mondat 7:30-tól kezdődik:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában