Családi program

2023.05.25. 07:53

Kétnapos gyereknapi rendezvényen mutatkozik be a honvédség a Városligetben

Kétnapos gyereknapi rendezvényt tart a Magyar Honvédség Vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár hétvégén a Városligetben, ahol vasárnap a gyermeknap mellett a hősök napját is ünneplik.

MW

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár katonáinak bemutatója a honvédelem napja alkalmából, a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium által szervezett családi napon, amellyel a Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulóját ünnepelték a Városligetben és a fővárosi állatkertben 2023. május 21-én

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

A dandár a honlapján azt írta: 

szombaton és vasárnap várják a családokat a Városligetbe, a Vajdahunyad sétány és Kós Károly sétány közötti területre, ahol mindkét napon délelőtt 10 órakor kezdődnek a programok.   

Szombaton előbb az MH Ludovika Zászlóalj honvédtisztjelöltjei tartanak katonaitestnevelés-bemutatót, majd a különleges díszelgő csoport mutatja be műsorát. Ezt az MH Katonai Rendészeti Ezred kutyás bemutatója követi.   

Vasárnap a központi zenekar műsora után a különleges díszelgő csoport tart bemutatót, majd a tűzszerészek mutatják be a tűzszerész robotot és a tűzszerész kutyákat. Napközben huszárok járőröznek a programok helyszínén.   

Robotkutya-bemutató a honvédelem napja alkalmából, a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium által szervezett családi napon, amellyel a Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulóját ünnepelték a Városligetben és a fővárosi állatkertben 2023. május 21-én
Fotó: Lakatos Péter / Forrás: MTI

Mindkét napon akadálypálya és haditechnikai bemutatók várják az érdeklődőket, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság pedig több toborzósátorban is várja a katonai képzések, illetve szolgálat iránt érdeklődőket.   

A rendezvény főszervezője az MH Vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár, de részt vesz benne az MH Katonai Rendészeti Ezred, az MH Anyagellátó Raktárbázis, az MH Sodró László 102. Vegyiharc Ezred, az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság és az MH Ludovika Zászlóalj is.   

Az Országgyűlés 2001. június 19-én fogadta el a magyar hősök emlékének megörökítéséről és a magyar hősök emlékünnepéről szóló törvényt, amelynek értelmében minden év májusának utolsó vasárnapján emlékeznek „az elmúlt ezredév magyar hőseire”, akik életüket adták a hazáért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában