Az iskolapadból a tudomány élvonalába

2023.05.10. 13:18

Már lehet jelentkezni az MCC középiskolásoknak szóló ösztöndíjprogramjára (videó)

Önálló kutatásokat is végezhetnek azok a középiskolás fiatalok, akik sikeresen pályáznak a Mathias Corvinus Collegium Középiskolás Programja (MCC KP) által indított ösztöndíjprogramba, amelyre május 31-ig lehet jelentkezni. Az MCC a nyertes pályázókat 10 hónapon keresztül támogatja saját projektjük megvalósításában – olvasható az MCC közleményében.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Az immáron 27 éve működő tehetséggondozó intézmény szerepet vállal a társadalomtudományok iránt érdeklődő, a jelen és jövő problémáit kutató, innovatív és kreatív fiatalok képzésében. 

A kiemelkedően tehetséges és szorgalmas középiskolás tanulók számára idén is lehetőség nyílik a jelentkezésre az MCC Középiskolás Ösztöndíjprogramjába.

Az ösztöndíjprogram célja a szakmai ismeretek bővítése és elmélyítése, valamint a középiskolás diákok egyéni készségeinek és kompetenciáinak fejlesztése, segítve őket kutatási témájuk megvalósításában. Ezenkívül a program – a különféle személyes találkozók alkalmával – kiemelt figyelmet fordít a közösségépítésre, a kapcsolatok értékteremtő szerepének fontosságára.

Az ösztöndíjprogramban 25 sikeres pályázó 10 hónapon keresztül egy-egy, a társadalomtudományokkal összefüggő önálló kutatást végez, munkájukat pedig szakértő mentortanáraik támogatják. A program workshopok, előadások, táborok megrendezése révén számos lehetőséget és alkalmat nyújt a szakmai kapcsolatok építésére, a tanulók képességeinek széles körű fejlesztésére.

Az ösztöndíjprogram célkitűzései között szerepel, hogy a pályázó diákokat felkészítse az egyetemi éveikre, a tudományos életben való későbbi részvételre, az élethosszig tartó tanulásra. A program célja továbbá olyan felelős állampolgári attitűd kialakítása, amellyel a diákok a kiemelkedő tudásukat, kompetenciáikat és szorgalmukat a társadalom javára tudják fordítani.

Az ösztöndíjprogrammal és a jelentkezéssel kapcsolatosan az érdeklődők további információkat IDE kattintva találnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában